ANTE ĆORUŠIĆ

‘Ostajem pri tvrdnji da je prekid trudnoće prijevremenim porodom ubojstvo. Svojim kolegama u Ljubljani pripremam odgovor‘

Ćorušić je za Jutarnji izjavio da ostaje pri svemu što je rekao te da će sastaviti odgovor slovenskim kolegama...

Ante Ćorušić

 Davor Pongracic/Cropix

Nakon što su ginekolozi iz Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana reagirali na izjave Ante Ćorušića, ravnatelja KBC-a Zagreb i predsjednika Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju, vezane za slučaj Mirele Čavajde, Ćorušić je u nedjelju za Jutarnji izjavio da ostaje pri svemu što je rekao te da će sastaviti odgovor slovenskim kolegama.

Naime, predstojnik Ginekološke klinike Gorazd Kavšek referirao se na Ćorušićevu izjavu u emisiji HTV-a "Otvoreno" da je, kad govorimo o prekidu trudnoće prijevremnim porodom, riječ o brutalnom postupku u kojem se iglom ulazi u maternicu i cilja srce fetusa te da je riječ je o ubojstvu nakon kojega se plod u dijelovima vadi.

- Kolegama iz Slovenije zasigurno ću pisano odgovoriti nakon prethodnih konzultacija Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju - navodi Ćorušić i dodaje da stoji iza svojih riječi jer kada se fetusu zaustavi rad srca, ono nema tonus mišića i može doći do oštećenja organa.

Na pitanje očekuje li tužbe prema bolnici, odgovara negativno.

- Napravili smo sve prema zakonu, pa je tako i drugostupanjska komisija u sastavu dva ginekologa, neurokirurga, suca i socijalnog radnika donijela odluku o dozvoli za prijevremeni porod. Činjenica je da, prema procjenama, dijete ima 25 posto šanse preživjeti takav porod, a nakon toga bi bilo pod intenzivnom skrbi - zaključuje Ćorušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:52