PISMO NARODNJAKA

'OSTAJEMO U KOALICIJI SA SDP-om I NE RADIMO NOVU' HNS reagirao na tekst u Jutarnjem o krizi u Kukuriku koaliciji

Iz HNS-a su odbacili napise kako za iduće parlamentarne izbore pripremaju novu koaliciju, ističući da su stabilan partner u vladajućoj koaliciji sa SDP-om, IDS-om i HSU-om

ZAGREB - Nakon što je jedan izvor iz vrha HNS-a za Jutarnji list kazao kako ' HNS ne želi biti u koaliciji po svaku cijenu i da ne namjerava izgubiti vlastiti politički identitet niti želi biti politički prirepak SDP-a', iz HNS-a je stigla reakcija.

Iz HNS-a su odbacili novinske napise kako za iduće parlamentarne izbore pripremaju novu koaliciju, ističući da su stabilan partner u vladajućoj koaliciji sa SDP-om, IDS-om i HSU-om.

'HNS je stabilan koalicijski partner. HNS ne izlazi iz aktualne vladajuće koalicije koju čini s koalicijskim partnerima SDP-om, IDS-om i HSU-om niti priprema novu koaliciju. Konstruirane medijske napise najoštrije odbacujemo i nećemo ih komentirati niti želimo s koalicijskim partnerima komunicirati putem medija', priopćeno je jutros iz HNS-a.

Jutarnji list je, pozivajući se na anonimne izvore iz vrha HNS-a, objavio kako ta stranka priprema dokument koji će predstavljati programske osnove za buduću suradnju sa SDP-om i ostalim koalicijskim partnerima, te da je, ne udovolji li se njegovim uvjetima, spreman i napustiti koaliciju.

Taj bi strateški dokument trebao biti završen najesen, a njime bi se odredili novi uvjeti daljnje suradnje sa SDP-om jer HNS više ne želi biti u koaliciji po svaku cijenu.

Podsjetimo, u razgovoru za Jutarnji, izvori iz HNS-a kazali su kako ne žele sudjelovati u gubitku sljedećih ibora s kojima se SDP pomirio: - Kao što su bez ikakve potrebe okrenuli leđa i zakrvili se s IDS-om, tako to sutra mogu učiniti i s HNS-om. Stoga se na vrijeme želimo zaštititi. Ima se dojam da se dio SDP-a već pomirio s gubitkom sljedećih izbora i da se zbog toga tako ponašaju. A mi u tome ne želimo sudjelovati. Zbog toga smo odlučili pripremati za sljedeće izbore novu koaliciju čiju bi okosnicu predstavljali HNS, IDS i eventualno HSLS i koja bi bila ozbiljna protuteža i SDP-u i HDZ-u - kazali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:08