NINO RASPUDIĆ

‘Ostao je zatečen, mislim da su se svi pogubili. Samo pogledajte kako izgleda i diše....‘

Premijer je očito zatečen, neće biti izvanredne sjednice Sabora, neće žuriti na izbore jer su i sami pogubljeni, dodao je

Nino Raspudić

 Srdjan Vrancic/CROPIX

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić ocijenio je u utorak da je premijer Andrej Plenković u izjavi o novoj aferi još jednom potvrdio da im je Most najveći problem i jedina brana korupciji, ustvrdivši kako su Filipović i Lovrinčević smijenjeni jer nisu dovoljno štitili kriminal.

Raspudić je u razgovoru za N1 ustvrdio kako je nevjerojatno da Plenković izjavi kako su krivi savjetnik i ministar zato što nisu štitili dovoljno njihov kriminal, nego su iscurili podaci o tom kriminalu do jednog novinara, pa je onda on to kasnije dojavio predsjedniku Antikorupcijskog vijeća Nikoli Grmoji, kome je posao da se tim stvarima bavi.

"Dakle, kriv je Most jer je javno objavio stvari oko afere ‘plin za cent‘, da je veliko javno poduzeće koje svi plaćamo obvezno kupovati po 47 eura megavat, a onda ga prodaje po desetak eura, a neki danima za jedan cent njihovom Pavi Vujnovcu", ustvrdio je.

"Kriv je Most koji to javno objavljuje i krive su moguće ili tobožnje krtice Antikorupcijskog vijeća u Ministarstvu, a nisu krivi oni koji taj kriminal provode. Ako je i od Plenkovića, to je previše. On optužuje de facto ovu dvojicu da nisu dovoljno štitili njihov kriminal, nego pustili da to curi u Antikorupcijsko vijeće i u javnost. Pametnome dosta", dodao je.

Po njegovim riječima, Plenković je očito zatečen, neće biti izvanredne sjednice Sabora, Sabor se neće raspustiti, neće žuriti na izbore jer su i sami pogubljeni.

"Vidite kako izgleda i kako diše, ne znam što će se dogoditi narednih tjedana i mjeseci po pitanju ove afere", dodao je.

Premijer Andrej Plenković objasnio je u utorak da je smijenio ministra gospodarstva Davora Filipovića i njegova posebnog savjetnika Juricu Lovrinčevića radi mogućeg školskog primjera koruptivnog djelovanja vezanog uz medijsko oglašavanje Ministarstva te zbog Lovrinčevićevog političkog komplotiranja s oporbenim Mostom protiv Vlade za koju je radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:03