OBITELJ BILJANOVIĆ

'OSTAT ĆEMO SKUPA, HVALA HRVATSKOJ' Uspjela velika humanitarna akcija za djecu koja su ostala bez oca

 Darko Tomas / CROPIX;

U 40 kinodvorana diljem Hrvatske u nedjelju su se održale dobrotvorne projekcije filmskog hita “Šegrt Hlapić”, u kojem naslovnu ulogu igra Mile Biljanović. Projekcije su organizirane kako bi se prikupio novac za pomoć Tamari, Nadini i Mili koji su ostali sami nakon smrti samohranog oca Darka Biljanovića.

Nakon smrti oca dvije sestre i brat bili su prisiljeni odrastu preko noći, a najveću brigu na sebe je preuzela najstarija, 21-godišnja Tamara. Na njen će račun uskoro biti uplaćeno 71.282,00 kuna koliko je prikupljeno u ovoj akciji.

Jeste li bili na nekoj od projekcija u nedjelju?

- Nažalost, nitko od nas troje nije mogao prisustvovati projekcijama jer smo svi bili na natjecanjima iz svojih sportova. Žao mi je što nisam mogla doći i zahvaliti svima koji su se odrekli nečeg svog kako bi pomogli nama. Koliko čujem od organizatora iz Hrvatskog audiovizualnog centra, odaziv je bio odličan.

Što za vas znači ova humanitarna akcija?

- Uz to što mi je neopisivo drago vidjeti da se toliki ljudi trude pomoći nam, naravno da će nam financijska pomoć sada jako dobro doći jer nitko od nas trenutno nije zaposlen. Puno je lakše nositi se s cijelom situacijom kada ti se koljena ne tresu jer ne znaš hoćeš li moći otplatiti sljedeću ratu kredita za stan. Sada ćemo smirenije moći planirati što i kako dalje.

Imate li već planove?

- Ono što znamo je da ćemo svakako nastaviti pobjeđivati na natjecanjima, da ćemo završiti fakultete i škole, naučiti strane jezike i, najvažnije od svega, držati se zajedno.

S čime vam se bilo najteže suočiti kad ste shvatili da tate više nema?

- Sada se suočavam s puno papirologije koju treba riješiti. Puno mi pomažu djed i baka, kao i prijatelji. To što nam nedostaje jedan član koji je do sada bio glavni organizator i podrška ne znači da moramo posustati.

Nakon rastave vaših roditelja vaša je majka dobila sudsku zabranu kontakta i pristupa i niste je vidjeli 8 godina. Je li vam ponudila pomoć?

- Mene nije kontaktirala. Ona nakon 8 godina bez ikakva kontakta s nama podnosi zahtjev da 13-godišnjeg Milu uzme k sebi. No, borit ćemo se na sve načine da nas nitko ne razdvoji i da ostanemo zajedno.

Račun za uplate iz zemlje i inozemstva za pomoć obitelji Biljanović:

Tamara Biljanović

IBAN HR7323600003510142421

BIC/SWIFT: ZABAHR2X (za prihvat uplata iz inozemstva).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:18