LOKALNI IZBORI

Ostojić: 'Korupcija i kumovanje izjeda našu metropolu, Zagreb to ne zaslužuje!'

Rajko Ostojić položio je vijence u zagrebačkom spomen-parku Dotrščina povodom 8. svibnja, Dana oslobođenja Grada Zagreba

ZAGREBRajko Ostojić, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, položio je danas, u pratnji članova Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske te HVIDRA-e, vijence u zagrebačkom spomen-parku Dotrščina povodom 8. svibnja, Dana oslobođenja Grada Zagreba.

Prilikom polaganja vijenaca Ostojić je naglasio kako je ovaj spomen park mjesto najvećeg stradanja Zagrepčana u modernoj povijesti te da će kao gradonačelnik odavati počasti žrtvama fašizma upravo na ovom mjestu.

– Povodom 68. godišnjice pobjede nad fašizmom moramo se zapitati gdje smo mi to danas i što je ostalo od onih vrijednosti i ideala za koje su časni ljudi ovdje položili svoje živote. Danas se nalazimo u situaciji u kojoj slušamo glasove koji zazivaju duhove prošlosti, no isto tako moramo biti svjesni da nam predstoje i drugačije bitke. Namješteni javni natječaji i sumnjive izravne javne pogodbe kao instrumenti korupcije izjedaju današnji Zagreb . Moramo imati beskompromisan stav u odnosu prema korupciji, 'delanju' i 'kumovanju'. Ukoliko ne ustanemo protiv takvog ponašanja i zatvaramo oči, dopustit ćemo da se s nama opet rugaju sljedeće četiri godine. Zagreb koji živi i njeguje europske vrijednosti to ne zaslužuje – istaknuo je Ostojić

Pomalo zaboravljeni zagrebački spomen-park Dotrščina smatra se mjestom najvećeg masovnog zločina u modernoj povijesti Zagreba. Na ovom mjestu streljano je nekoliko tisuća ljudi, od 18 tisuća koliko ih je stradalo u cijelom gradu za vrijeme fašističke okupacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:07