REVOLTIRAN SITUACIJOM

OSTOJIĆ PODIGNUO KAZNENU PRIJAVU PROTIV SPLITSKOG DOMA I RAVNATELJA ŠKARIČIĆA 'Mjesecima se ljudima uskraćuju ljudska prava!'

 
Ranko Ostojić
 Saša Burić / Hanza Media

Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova i šef saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, podnio je kaznenu prijavu protiv Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu i ravnatelja Ivana Škaričića.

U kaznenoj prijavi koju je podnio Ostojić navodi se da je korisnicima Doma nakon pojave virusa Covid-19 u objektu Vukovarska, a od kojeg je dio korisnika obolio, zabranjeno napuštanje Doma.

- Bitno je napomenuti kako zabrana napuštanja prostorija Doma nije potkrijepljena nijednom odlukom nadležnog tijela, već je riječ o samoinicijativno donesenoj usmenoj odluci drugog osumnjičenog Ivana Škaričića, a čiju odluku provode djelatnici Doma - stoji u prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Navodi i da su korisnici Doma testirani na COVID-10 te da su svi nalazi negativni, ali unatoč činjenici da opasnost od širenja zaraze od stranke korisnika Doma ne postoji, njima je od 27. ožujka do 18. svibnja zabranjeno napuštanje prostorija Doma.

- Da stvar bude proturječna sama sebi, bitno je ukazati kako je napuštanje prostorija Doma omogućeno djelatnicima Doma - navodi Ostojić u prijavi.

- Razvidno je da su korisnici Doma protupravno zatvoreni te da se isti drže zatvorenima temeljem samoinicijativne odluke nezakonitog postupanja osumnjičenika Ivana Škaričića - navodi Ostojić.

U svojoj prijavi tvrdi da ima i svjedoka, a sve kako bi dokazao "obilježja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode".

- Očekujem da institucije zaista odrade svoj posao. Jer - ljudi su ljudi! I bez obzira koliko godina imaju ljudska prava koja im mjesecima uskraćujete - poručio je Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:02