U SRPNJU

OSTOJIĆ PORUČIO DA JE SDP SPREMAN ZA IZBORE 'Idemo s HSS-om, HSU-om i Snagom'

 
Rajko Ostojić
 Damjan Tadic / CROPIX

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić poručio je u četvrtak da je SDP spreman za parlamentarne izbore na koje će izaći u koaliciji s HSS-om, HSU-om i Strankom narodnog i građanskog aktivizma (Snaga).

„SDP je spreman za izbore. U siječnju i veljači smo prošli pola Hrvatske sa svojim programom. SDP ima program, ima svoj tim i koaliciju”, rekao je Ostojić novinarima nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Naveo je i kako je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno podržalo odluku o sklapanju koalicije s HSS-om, HSU-om i Strankom narodnog i građanskog aktivizma (Snaga) Gorana Aleksića te je najavio za ponedjeljak potpisivanje koalicijskog ugovora.

Na pitanje o ranijoj izjavi čelnika HSS-a Kreše Beljaka kako u toj stranci ne isključuju mogućnost samostalnog izlaska na izbore, Ostojić je uzvratio kako će Beljak u ponedjeljak biti na potpisivanju koalicijskog ugovora.

Naglasio je kako očekuju da se izbori održe kada bude omogućeno slobodno kretanje i javno okupljanje.

”Bez toga nema izbora”, poručio je.

Borzan: U europskim zemljama izbori odgođeni

Članica Predsjedništva SDP-a i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan rekla je kako su u europskim zemljama oni odgođeni do daljnjega jer se smatra da je prerizično ići u njih.

Navela je i da je Francuska stala između dva kruga lokalnih izbora, a Europski parlament (EP) je usvojio rezoluciju po kojoj se oštro osuđuje Poljska koja forsira da se ide u predsjedničke izbore jer (EP) smatra da se ne može osigurati adekvatna kampanja i jednaka dostupnost demokratskih procesa svim strankama i biračima.

„Koliko god bih željela da izbori budu što prije u niti jednoj državi članici EU oni se nisu dogodili i odgođeni su”, poručila je.

Zakonom protiv 'korona profitera'

Ostojić je najavio da će idući tjedan u saborsku poslati zakonski prijedlog protiv 'korona profitera' te je poručio kako su "iza HDZ-a uvijek ostale iste tri stvari – izolacija, recesija i depresija", što će, smatra, biti i ovoga puta.

Na važnost donošenja zakona protiv 'korona profitera' upozorila je i Borzan te je rekla da zbog porasta prodaje putem interneta neki proizvođači plasiraju proizvode lošije kvalitete ili nisu onakvi kakvi se na internetu prikazuju.

Posebice je, ističe, to opasno kod farmaceutskih proizvoda poput lažnih testova za brzo dijagnosticiranje koronavirusa i sl. Navela je i da je Interpol do sada zaplijenio oko 13 milijuna lažnih farmaceutskih proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2022 01:54