POVRATAK U POLITIKU

Ostojić se oporavlja od infarkta i ide na izbore: Tri put sam umra, ali gore mi je doma pred TV-om

Doktori mi kažu da ne smijem biti u stresu, ali oni možda ne razumiju da izbori za mene nisu stres, nego zadovoljstvo, govori Ostojić
Ranko Ostojić
 Neja Markicevic/Cropix

Triput san umra, ali ne znam što je čudno ako ću se kandidirati za župana. To mi nije stres, to mi je zadovoljstvo, tek da sjedim doma pred televizijom, bio bih u stresu i pogibelji – tim je riječima potpredsjednik SDP-a, bivši ministar policije u Milanovićevoj vladi i predsjednik Županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić najavio svoju kandidaturu za splitsko-dalmatinskog župana na predstojećim lokalnim izborima, piše Novi list.

Ostojić je trenutno na rehabilitaciji u Opatiji u Thalassotherapiji, ondje ostaje do 24. ožujka, a potom kreće u još jedne izbore.

Ostojić je krajem siječnja ove godine pretrpio infarkt, nakon čega je tri tjedna proveo na intenzivnom odjelu u splitskom KBC-u, a sve zajedno bilo je kombinirano sa zarazom COVID-19 i teškom upalom pluća koju je 'vukao' oko mjesec i pol dana, te je završio najprije u induciranoj komi, a onda na respiratoru. Zbog začepljenja krvne žile stavljen mu je stent. Već dvaput prije toga, Ostojiću je život visio o koncu – prvi put 2014. godine, kad je zbog manjeg zahvata završio u kritičnom stanju zbog sepse, a potom iz sličnog razloga i 2017. godine.

Oba puta vodio je borbu za život jer je sklon hipersenzitivnoj reakciji na upalu, a ovoga puta nije uopće primijetio da ima upalu pluća, s kojom je normalno funkcionirao i dapače bio danima u Glini i Sisku, pomažući ljudima na području poharanom potresom. Sad se oporavlja u opatijskoj specijalnoj bolnici, desetak kilograma lakši, više nego zadovoljan smještajem i uslugom.

– Iznenađen sam kako je ovo odlična ustanova, nisam vjerovao kad su mi govorili kako to izgleda, kaže.

– Stvarno ne znam što je čudno u mojoj odluci da se kandidiram za župana. Imam ja veliko srce i mogu sve to, govori Ostojić, zadovoljan što mu rehabilitacija ide odlično i što se osjeća dobro.

– Nije stvar u tome da SDP u Splitu ne bi mogao imati boljeg kandidata za župana, nego nije baš da se netko otima za to, nema drugih imena u optjecaju, a i situacija za SDP na jugu na izborima nikad nije laka, da se ne lažemo. Uvijek za SDP dolje treba snažna odskočna daska, a moje ime ipak to jest, kaže Ostojić, dodajući da naravno krajem mjeseca odluku još mora formalno donijeti Županijski odbor, sve u rokovima koji su zadani za cijelu Hrvatsku.

Prepričavajući kako mu se dogodilo da infarkt nije primijetio, Ostojić kaže:

– Kad sam se vratio iz Gline, jedne večeri, to jest u noći oko tri ujutro, osjetio da dišem kao riba na suhom, pomislio sam što je sad ovo, ali tek ujutro me odvela hitna jer sam čekao da se javim svojoj obiteljskoj liječnici, nisam ih htio buditi usred noći. Nekako nisam mislio da je nešto strašno – govori uz smijeh, i čuđenje samom sebi kako uvijek uspješno preživi svaku tešku zdravstvenu krizu.

– Doktori su malo doživjeli šok kad su vidjeli da je taj infarkt bio par dana ranije, a i da imam tešku upalu pluća. A što mogu kad nisam kašljao, nisam je primijetio, rekao je.

Jeste li rekli doktorima da ćete se kandidirati, pitamo.

– A nisam ih još pitao smijem li. Kažu mi da ne smijem biti u stresu, ali oni možda ne razumiju da izbori za mene nisu stres, nego zadovoljstvo, govori Ostojić za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:34