NA MALA VRATA

Ostojić smjenjuje Karamarkove ljude: Raspisuje se natječaj za načelnike svih 20 policijskih uprava

U roku od dva tjedna svih 26.500 zaposlenih u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova dobit će nova rješenja o rasporedu na radna mjesta
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - U roku od dva tjedna svih 26.500 zaposlenih u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova dobit će nova rješenja o rasporedu na radna mjesta, a već u ponedjeljak raspisuje se natječaj za dva zamjenika ravnatelja policije, šefove uniformirane, granične i krim-policije, kao i za načelnike svih dvadeset policijskih uprava. Oni će, nakon što budu imenovani, raspisati interni natječaj za zapovjednike svih policijskih postaja u državi, najavio je za tportal ministar Ranko Ostojić.

Kako doznaje tportal, već ovog tjedna čak 17.500 zaposlenika koji popunjavaju radna mjesta za koja je predviđena srednja stručna sprema dobilo je rješenje o rasporedu, a onima koji imaju višu i visoku stručnu spremu ponuđena je na potpis izjava kojom prihvaćaju posao za manje kvalificirane, bez obzira na zvanje.

Već sljedećeg tjedna na red dolazi preostalih devet tisuća zaposlenika MUP-a, no javnosti će vjerojatno biti najzanimljiviji proces izbora novih zamjenika ravnatelja te policijskih šefova diljem države. Oni će, nakon što stupe na dužnost, internim natječajem odabrati načelnike postaja, koji će potom imenovati svoje suradnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:38