KOREKCIJA POREZA ZA NOVU TURISTIČKU SEZONU

Ostojić: Ugostiteljima PDV pada na 10 posto, ali ne smiju otpuštati radnike i moraju sniziti cijene

Zagreb, 040112.Ministarstvo turizma, Prisavlje.Novi ministar turizma Veljko Ostojic predstavio je svog zamjenika Olega Valjala i tajnika kabineta Bernarda Zezerovica, nakon cega se podruzio s novinarima, najavivsi ovakav oblik suradnje s predstavnicima medija kao ucestalu praksu u buducnosti.Foto: Boris Kovace / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Ideja kako će vlada smanjiti stopu poreza na dohodak za restorane, kampove i privatni smještaj na 10 posto vrlo će vjerojatno postati realnost, ali imat će i svoje uvjete. Kako je najavio ministar turizma Veljko Ostojić , u nizu uvjeta naći će se i zahtjev da snize cijene.

Strukovne udruge, objasnio je Ostojić u susretu s novinarima, morat će se obvezati kako će sniziti cijene, a također neće moći otpuštati zaposlene. Treći zahtjev uvjetuje povećanje kvalitete i konkurentnosti na tržištu.

- Bez takvog dogovora ne može biti sniženja stope PDV-a - objasnio je Ostojić.

Namjera vlade je korigirati PDV do početka turističke sezone, ali čini se kako se novi PDV od 10 posto, kojeg su do sada plaćali samo hoteli, neće odnositi i na putničke agencije, koje za sada i dalje plaćaju puni PDV od 23 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 17:34