KUKURIKU KOALICIJA U OSIJEKU O ZDRAVSTVU

Ostojić: Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji pripada 19. stoljeću. Promijenit ćemo ga!

Zoran Milanović izjavio je da nema namjeru zabraniti HDZ
 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Predsjednik SDP-a i kandidat Kukuriku koalicije za hrvatskog premijera Zoran Milanović izjavio je na koalicijskoj tribini Plan 21 u Osijeku da nema namjeru zabraniti HDZ, a nakon što ga je jedan virovitički SDP-ovac upitao hoće li dolaskom na vlast zabraniti HDZ, ako se dokaže da su oni kriminalna organizacija.

- Nemam mogućnost da bilo koga zabranim, niti za to ima potrebe, jer odgovarati trebaju pojedinci nakon što sudovi utvrde tko su oni. Ta organizacija se nije ogriješila o Ustav i ja je nemam namjeru zabranjivati - izjavio je Milanović, koji u Osijeku nije propustio reći da je „dosta politike koja dijeli i svađa, dosta je da se netko inati i stvara konflikte, jer to nije dobro za Slavoniju i Baranju, niti za Hrvatsku.“ Bilo je očito da aludira na HDSSB.

Progovorio je i o pravima boraca NOB-a, kazavši da svako poštovanje zaslužuju i hrvatski branitelji i hrvatski partizani, a naglasio je da se u svom radu „nikada neće vaditi na prethodnu vlast, jer je to kukavička politika.“

Tribina je inače tematski bila predviđena za problematiku zdravstva, o kojemu je prilično suvereno govorio koalicijski kandidat za ministra zdravstva SDP-ov dr. Rajko Ostojić, koji je ponovio osnovne dijelove programa za zdravstvo istaknuvši kako se „nedopustivo da se u KBC-u Osijek na operaciju očne mrene koja traje 4,15 minuta i košta 20 eura čeka 439 dana.“

- Smanjiti liste čekanja u roku od šest mjeseci, ukinuti porez na starije građane koji je sramotan i školski primjer dvostrukog oporezivanja, otvoriti dnevne bolnice, promijeniti Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji pripada 19. stoljeću, uvesti obvezne godišnje kontrole i tako spriječiti da nam svake godine 26 tisuća ljudi prerano umre, informatizirati zdravstveni sustav, jer je u 21. stoljeću telemedicina u zemlji s tisuću otoka važnija od kola Hitne pomoći - rekao je Ostojić, najavivši i vraćanje Pravilnika o kriterijima pri zapošljavanju u zdravstvenim ustanovama, nakon što ga je jedan građanin upitao kako će spriječiti da se u bolnicama zapošljavaju osobe koje završe nekakav tečaj, a stručnjaci sjede na burzi.

Istaknuo je i da će koalicija svakako u osnovne škole uvesti zdravstveni odgoj, koji će obuhvaćati sve segmente zdravstvene zaštite, pa tako i one vezane uz spolni odnos.

- Vjerujte mi ja kao otac jednog 21-godišnjaka jako dobro znam što je to zdravstveni seksualni odgoj - rekao je Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:49