SJEDNICA VLADE

OŠTRA PORUKA SLAVKU LINIĆU Premijer Milanović: 'Tko ruši povjerenje građana u Poreznu upravu, mora otići'

 Goran Mehkek / CROIX

ZAGREB - Ukoliko se pokaže da netko u Poreznoj upravi u Sisačko-moslavačkoj županiji nije radio kako treba, snosit će odgovornost, poručio je premijer Zoran Milanović na početku održavanje današnje sjednice Vlade, komentirajući slučaj Marine Lovrić Merzel.

NOVI IZBORI U VUKOVARU Vlada razriješila Željka Sabu i raspustila Gradsko vijeće

- Stranka je stranka. O strankama na Vladi ne pričamo. Vlada je Vlada. Porezna uprava je pod ingerencijom Ministarstva i mene osobno. Povjerenje građana u njihov rad mora biti neupitno i one koji ruše to povjerenje treba udaljiti iz sustava – rekao je Milanović.

Vlada diže trošarine na gorivo i uvodi porez na mobilnu telefoniju. Ali ne na današnjoj sjednici?

Na sjednici Vlade nema ministra financija Slavka Linića koji je na službenom putovanju u Washingtonu, a umjesto njega, tu je njegov zamjenik Boris Lalovac. I njemu se premijer obratio.

- Zamjeniče, treba ponoviti proceduru i objasniti i nama i hrvatskoj javnosti zašto je nešto toliko procijenjeno. Tu nema čekanja pravosuđa. Tu djelujemo sami. To je naša odgovornost prema građanima. Dok mi sada razgovaramo, u Hrvatskoj se vodi na stotine postupaka kojim se procijenjuje imovina i to povjerenje mora postojati. Riječ je o vjerodostojnosti – poručio je Milanović.

MERZEL I SABO NISU IZBAČENI IZ SDP-a Na Iblerovom je trgu bio samo jedan disonantan ton...

Vlada bi danas trebala donijeti odluku o osnivanju Povjerenstvo za odabir strateškog partnera Imunološkog zavoda, a pred Vladom je i prijedlog o raspuštanju Gradskog vijeća Vukovara i razrješenju vukovarskog gradonačelnika.

Imunološki zavod trenutačno je bez licence za izradu bakterijskih cjepiva i preradu krvne plazme, dok Odjel virusnih cjepiva kao dio tvrtke ima dozvolu za rad do studenog 2015. godine.

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 100414.Markov trg.Nastavak redovite sjednice Vlade pojedinacnom raspravom zastupnika o izvjescu Hrvatskog olimpijskog odbora za 2012.g.Na fotografiji: Vesna Pusic, Orsat Miljenic i Zoran Milanovic.Foto: Goran Mehkek / CROIX

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 100414.Markov trg.Nastavak redovite sjednice Vlade pojedinacnom raspravom zastupnika o izvjescu Hrvatskog olimpijskog odbora za 2012.g.Na fotografiji: Sinisa Hajdas Doncic.Foto: Goran Mehkek / CROIX

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 100414.Markov trg.Redovita sjednica vlade.Na fotografiji: Branko Grcic.Foto: Goran Mehkek / CROIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:46