NIJE DOBRO

Ostvarile se crne prognoze: Samo u Zagrebu potvrđeno 199 novih slučajeva zaraze

Šostar je jučer ocijenio kako je broj zaraženih koronavirusom u Zagrebu porastao zbog nediscipliniranosti i neodgovornosti
Testiranje u Zagrebu
 Boris Kovacev/Cropix

U Zagrebu je potvrđeno čak 199 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" (NZJZ).

U protekla 24 sata u NZJZ "Dr. Andrija Štampar" provedeno je 1054 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 199 slučajeva novooboljelih osoba, te je za 553 osobe izrečena mjera samoizolacije, stoji u priopćenju.

Za sada je 58 novooboljelih osoba negativne epidemiološke anamneze, 84 osobe su kontakti COVID pozitivih osoba, kod 18 je moguće izlaganje na društvenim okupljanjima, a dvije su osobe doputovale iz BiH. Kod dvije osobe moguća je izloženost na vjerskom okupljanju, a 29 novooboljelih su strani državljani, studenti (jedan iz Francuske i 28 iz Španjolske). Obrada za šest osoba je još u tijeku.

Pozitivni nalazi potvrđeni kod 10 učenika i dva nastavnika

U priopćenju se navodi i kako nije bilo pozitivnih korisnika domova za starije osobe na području grada Zagreba, no tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i dva nastavnika osnovnih škola te šest učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 64 učenika i tri nastavnika osnovnih te 110 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 10 osoba.

Trenutno je u Zagrebu ukupno 721 aktivan slučaj zaraze, a 3251 osoba se nalazi u samoizolaciji.

NZJZ podsjeća i priopćenju i kako je radno vrijeme 'drive-in' testiranja vikendom i blagdanima od 8 do 12 sati.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 29 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata potvrđeno je 29 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o deset osoba s područja grada Siska, devet s područja grada Popovače, gdje zaraza još ne jenjava, zatim sedam osoba s područja grada Kutine, te po jednoj osobi s područja grada Gline i s područja općine Dvor.

Iz Stožera apeliraju na dosljedno pridržavanje mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 21:14