AFERA U HAMAG BICRU

Osuđena bivša članica mladeži HDZ-a i šefica iz važne državne agencije: Priznala da je posao namjestila rođaku

Izrečena joj je kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci, koja je zamijenjena radom za opće dobro, te novčana kazna u iznosu od 5000 eura

Uhićenje Magdalene Dovečer u rujnu 2022.

 Željko Hajdinjak/Cropix/

Županijski sud u Zagrebu danas je donio presudu kojom je prvookrivljena osoba, a radi se o Magdaleni Dovečer (37) sada već bivšoj djelatnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) i bivšoj članici HDZ-a, proglašena krivom za nezakonito pogodovanje svom rođaku Tomislavu Pajiću (50) i izrečena joj je kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci, koja je zamijenjena radom za opće dobro, te novčana kazna u iznosu od 5.000,00 eura.

Presuda je donesena na temelju sporazuma stranaka budući da je prvookrivljena priznala počinjenje kaznenog djela, priopćio je Ured europskog tužitelja u Zagrebu, ne navodeći identitet okrivljene.

Kao što je to već objavljeno u ožujku ove godine, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu podigao je optužnicu protiv Dovečer i Pajića zbog nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje.

Dovečer je, kao djelatnica Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), poduzela radnje kako bi osigurala da se ugovor o javnoj nabavi naziva "Grafičko oblikovanje i izrada promotivnih materijala" procijenjene vrijednosti od 113.000 eura dodijeli drugookrivljenome. Drugookrivljeni Pajić nije samo vlasnik grafičkog obrta, već je i rođak prvookrivljene. U odnosu na drugookrivljenog, postupak se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:19