VRATIO SE I SANADER

Osuđeni Rončević u Saboru hvalio Mesića: On se jedini usprotivio slanju vojnika u Irak

Zastupnik HDZ-a je pohvalio bivšeg predsjednika koji je prvi upozorio na aferu kamioni i tako potaknuo sudski progon protiv njega koji je rezultirao nepravomoćnom zatvorskom kaznom od 4 godine
Zagreb, 081210.Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6.20. sjednica hrvatskog sabora. Rasprava o sudjelovanju pripadnika hratske vojske u mirovnoj operaciji u Afganistanu.Na slici: bivsi ministar obrane RH Berislav Roncevic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Nakon 15 dana bivši premijer Ivo Sanader ponovno se jutros pojavio u Saboru. Posljednji put Sanader je na Markovu trgu bio 23. studenog na glasanje o proračunu kada je dao podršku državnom budžetu za iduću godinu. Sa svog radnog mjesta u Saboru izbivao je zbog obveza na američkom sveučilištu Columbia.

U raspravu o povećanju našeg kontigenta u mirovovnoj misji u Afganistanu za 30 vojnika odnosno na maksimalno 350, Sanader se jutros nije uključivao.

No, zato nepravomoćna sudska presuda za aferu kamioni nije pokolebala bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića . On ne samo što je raspravljao o dodatnom slanju naših vojnika u Afganistan nego je pohvalio i bivšeg predsjednika Mesića, koji je prvi upozorio na aferu kamioni i tako potaknuo sudski progon protiv njega koji je rezultirao nepravomoćnom zatvorskom kaznom od 4 godine.

Rončevićev istup potaknula je rasprava zastupnika SDP-a.

- Račanova Vlada je u lipnju 2003. donijela zaključak da se pripreme postrojbe za odlazak u Irak. Jedini koji se tome usprotivio bio je tadašnji predsjednik Mesić - naglasio je Rončević dodajući kako je to morao reći "iako se s Mesićem ne slaže“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:43