POTPISAO U REMETINCU

Osumnjičeni iz afere Janaf Vinko Grgić dao ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške

Zamjenik Borislav Vidošić preuzet će funkciju novogradiškog gradonačelnika do redovitih lokalnih izbora u svibnju
Uhiceni Vinko Grgić u pratnji policije
 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik SDP-a Vinko Grgić, koji je u pritvoru zbog umješanosti u aferu Janaf, potpisao je ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške i od danas više ne obavlja tu funkciju, izvijestio je njegov zamjenik Borislav Vidošić, prenosi u petak Radio Nove Gradiške.

Zamjenik Vidošić preuzet će funkciju novogradiškog gradonačelnika do redovitih lokalnih izbora u svibnju sljedeće godine.  

Vinko Grgić je od 18. rujna u pritvoru zbog umiješanosti u korupcijsku aferu Janaf, u kojoj je pokrenuta istraga protiv predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića zbog primanja mita od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodijele poslova čiji je investitor Janaf. Mediji prenose da je Grgić ostavku potpisao u  Remetincu.

 Tim povodom tiskovnu konferenciju danas su održali zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić.

 "Ostavku gradonačelnika Grgića smo dobili, urudžbirali i proslijedili je dalje. Grgić će prvom prigodom kada bude mogao, obratiti se javnosti i pojasniti razloge ovakvog čina", rekao je Vidošić.

 Dodao je da su jučer urudžbirali Grgićevu ostavku u Gradskoj upravi Nove Gradiške, te da shodno tome Grgić više ne obavlja tu funkciju.

 Vidošić koji je preuzeo dužnost gradonačelnika do lokalnih izbora u svibnju iduće godine, istaknuo je da svi započeti projekti idu dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2020 21:26