ŽUPANICA SE RAZLJUTILA

OSVETA Marina Lovrić Merzel se rješava bivše šefice kabineta zbog dilanja dokumenata HTV-u

Jasmina Jovev je HTV-u navodno proslijedila tajni ugovor Županije s Miroslavom Škorom
 Mate Piškor/Cropix

SISAK - Na službeničkom sudu Sisačko-moslavačke županije u tijeku je proces protiv Jasmine Jovev, bivše šefice kabineta županice Marine Lovrić Merzel i dugogodišnje novinarke HTV-a. Nju se tereti zbog teške povrede službeničke dužnosti i traži otkaz ugovora o radu.

Zastupnica optužbe, županijska pročelnica Vesna Krnjajić, na suđenju je otkrila da se bivšu šeficu kabineta tereti da je javnosti otkrila detalje ugovora kojeg je županija sklopila 2. listopada 2012. godine s Miroslavom Škorom u svezi njegova nastupa u mjestu Nova Subocka kod Novske, na svečanosti u povodu završetka radova na važnoj županijskoj prometnici. To je (ne)djelo, prema tvrdnji optužbe, Jasmina Jovev napravila 10. studenoga prošle godine.

Zanimljivo je da je 10. studenoga, kada je Jovev navodno javosti otkrila tajni ugovor o nastupu Škore na županijskoj fešti, emitirana HTV-ova emisija u kojoj je gošća bila sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel u povodu njezine afere Audi. U emisiji je županica upitana o koncertu Miroslava Škore na jednoj (predizbornoj) županijskoj fešti i tko je to platio, što je županicu očigledno jako razljutilo.

Sumnja o tome tko je HTV-u dostavio sporne dokumente pala je na bivšu šeficu kabineta te je odmah pokrenuta operacija njezinog trajnog micanja iz Županije. Naime, Jasmina Jovev je već duže vremena u nemilosti moćne županice, koja ju je bez obrazloženja maknula s dužnosti prije gotovo godinu dana, 7. veljače prošle godine. Od tada Jovev nema pristupa u prostore Županije, u međuvremenu koristila je drugi dio porodiljnog dopusta, a potom je, odlukom Županije od 21. listopada prošle godine neraspoređena.

Jasmina Jovev tvrdi da nikada i ničim nije prekršila svoju službeničku dužnost te da nikada bilo koju službenu informaciju nije odala novinarima pa tako ni Škorin ugovor. Dok je bila na porodiljnom, Jovev je honorarno radila kao savjetnica promdžbe HDZ-ovog kandidata za župana Ive Žinića, što joj sigurno nije išlo u prilog kod bivše šefice, SDP-ove županice.

Taj angažman Jovev je kratko prokomentirala. "Bila sam na porodiljnom, a morala sam zaraditi za kruh, imam dvoje djece", rekla je.

Suđenje će biti nastavljeno 10. veljače. Na sudu će se vjerojatno pojasniti i zbog čega je ugovor o Škorinom koncertu toliko tajnoviti dokument da se zbog njega pokreću sudski postupci i ljudi bacaju na cestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:56