POSLJEDNI OPROŠTAJ

Otac malene Kiare objavio emotivno pismo: ‘Neprijatelj je bio jak, ali bila je dostojan suparnik. Imam jednu molbu...‘

Otac Valentino na Facebooku se obratio svima koji su bili uz njih

Kiara Goršić s roditeljima

 Saša Burić/Cropix

Hrabra Šibenčanka Kiara Goršić (8), koja je bolovala od zloćudnog tumora na mozgu, preminula je u ponedjeljak, 25. srpnja, u SAD-u.

Zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji otputovala je u prosincu s obitelji na eksperimentalno liječenje u San Francisco. Roditelji, mama Matea i tata Valentino te mlađa sestra doživjeli su najbolniji mogući gubitak, i to nakon skoro godinu dana teške borbe.

Otac Valentino napisao je emotivno pismo na Facebook stranici u kojemu se obratio svima koji su bili uz njih u najtežim danima. Objavu niže prenosimo u cijelosti.

- Dragi naši svi, Kiaristi naši, prijatelji i rodbino, svi vi koji ste bili uz nas u vašim mislima dok smo mi provodili najteže trenutke naših života... teško je naći prave riječi... ova borba je bila nemilosrdna, neprijatelj je bio jak, ali vjerujte i naša/vaša Kiara je bila dostojan suparnik, borila se je do svoje zadnje sekunde.

Sada kada vidimo ovakav završetak rekli bi da smo mi izgubili rat, ja bih rekao da je ovo samo bila bitka, rat se nastavlja do onoga dana dok se ne nađe lijek koji neće uzeti više niti jedan život na ovako okrutan i surov način. Nama kao roditeljima teško je zamisliti, da ova naša sudbina danas, sutra i svakog novoga dana čeka neku novu obitelj... teško je riječima opisati sve ono kroz šta smo prošli, ali je još teže zamisliti šta je naš mali junak sve podnio na svojim nevinim i nejakim plećima... naša Kiara više nije tu u svom fizičkom obliku, ali ona je i dalje s nama i živjet će kroz sve nas i u nama i ja čvrsto vjerujem da će naša mala obitelj ponovno biti skupa na nekom boljem mjestu...

Zašto ovo pišem, pišem samo iz jednog razloga, a to je da ovaj naš ‘kraj‘ ne bi obeshrabrio nikoga tko se trenutačno bori, kao ni onoga koga ova sudbina u budućnosti čeka... budite jaki i neka vas samo srce vodi, i znajte da nećete pogriješiti. A u Kiarino ime vas molim; pokušajmo biti svakim danim bolji ljudi jer ne znamo šta nam sutra nosi, to je ono kako je ona živjela svaki svoj dan proveden na ovoj okrutnoj planeti i u konačnici spojila nespojivo, pomaknula granice i napravila nemoguće te svojim životom platila korak unaprijed u borbi protiv ovog DIPG monstruma.

Hvala vam svima na riječima podrške, porukama, pozivima i svim vašim posvetama, molitvama, hvala vam na svemu do sada i od sada. Mi našu/vašu malu dovodimo u njen Šibenik kojega je neizmjerno voljela, i njen Šibenik je njoj pokazao koliko on nju voli i znam da će onda tek biti sretna i potpuno ispunjena. Tu smo za sve vas. Volimo vas kao što vas je i Kiara voljela!, napisao je Kiarin otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 01:29