ŽIVOT POSVETILA MALIŠANIMA

OTAC POSEBNO ZAHVALIO MILINOJ LIJEČNICI 'Profesorica Roganović je toliko djece vratila u život. Sutra bih joj podigao spomenik uz bana Jelačića'

 
Sanja Matijević Rončević i Marin Rončević
 Srđan Vrančić / CROPIX

Više od 26 milijuna kuna prikupljeno je posljednjih dana za liječenje malene Mile Rončević koja se već godinu dana bori s leukemijom u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. Ganuti Milin otac Marin Rončević na današnjoj je konferenciji za medije zahvalio svojoj obitelji, prijateljima, stručnjacima koji im pomažu zadnjih tjedana, svim dobrim ljudima koji su donirali sredstva za liječenje...

Posebnu zahvalu Rončević je rezervirao za Milinu liječnicu Jelenu Roganović.

"Ta je žena cijeli svoj život posvetila bolesnoj djeci, i to najteže bolesnoj djeci. Profesorica Roganović već 40 godina liječi tu djecu, kao da su njena. Puna je energije, ljubavi, elana. Za svako dijete ima individualni pristup. U ovim uvjetima postiže rezultate dostojne najboljih europskih klinika", poručio je Rončević i nastavio:

"Profesorica je vratila u život toliki broj djece da bih joj ja sutra podigao spomenik uz bana Jelačića.

Rončević poručuje i da je profesorica Roganović sigurno dosad sa svojim znanjem i kompetencijama mogla otići u SAD. "No, odlučila je ostati tu. Dao Bog da ode i da se ostvari suradnja onkologa pa da stekne iskustva i znanja kako bi izliječila još više djece", rekao je Milin otac na današnjoj presici.

"Sve ideologije ovog svijeta nisu vrijedne jedne suze djeteta. To je moto koji živi profesorica Roganović", zaključio je Rončević.

Nakon presice se Marin Rončević oglasio putem Facebooka kako bi se zahvalio svima koji su Mili i obitelji posljednjih dana pružili veliku podršku. Također, pozvao je građane da više ne uplaćuju sredstva na njegov račun s obzirom na to da su prikupljena sredstva debelo premašila potreban iznos.

"Zamolit ćemo Predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju", napisao je Milin otac.

"Volimo vas, predivni ste!", poručuje Rončević.

Točan iznos sredstava prikupljenih za liječenje Mile Rončević objavljen je na stranici lifeformila.com

Cijelu press konferenciju Milinih roditelja pogledajte ispod

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:40