SPORNA NASTAMBA

Otac Zvonimira Troskota koristi ilegalni objekt u parku prirode Vransko jezero? ‘Ma to je samo kontejner obložen kamenom‘

. S tim objektom, koji se nalazi na zemlji koja pripada mojem djedu i baki, a služi kao ostava za alat, nemam nikakve veze, kaže

Zvonimir Troskot

 Damjan Tadić/Cropix

Otac saborskog zastupnika Mosta Zvonimira Troskota, Stipan Troskot koristi objekt bez potrebnih dozvola na prostoru Parka prirode Vransko jezero, doznaje N1. Iz Parka prirode neslužbeno im je potvrđeno da Stipan Troskot koristi manji objekt uz maslinik koji nema građevinsku dozvolu.

Objekt je zatečen 1999. godine na parceli koja nema riješene imovinsko-pravne odnose te nema upisanog vlasnika. Nakon što je te godine prostor proglašen parkom prirode, iz Uprave Vranskog jezera za N1 su kazali da se objekt više ni ne može legalizirati.

Novinari N1 su zatražili komentar i od Zvonimira Troskota.

“Tata ne posjeduje ništa jer je cijela didina i bakina ostavština predmet ostavinske rasprave. Postoje, koliko znam (nisam godinama bio tamo) dva vojnička kontejnera koja su oduvijek tamo (koliko pamtim) koja su služila i služe za odlaganje oruđa (motki, grablji, ulja, crijeva za natapanje zemlje) za obradu zemljišta”, rekao je Troskot za N1.

Kada su novinari N1 Troskotu pokazali fotografije objekta na kojem se vidi kamena nastamba, on je potvrdio da je to taj objekt, te je ponovio da su u pitanju kontejneri "samo što su obloženi kamenom".

“S tim objektom koji se nalazi na zemlji koja pripada mojem djedu i baki, a služi kao ostava za alat za obrađivanje zemlje, nemam nikakve veze. Koliko se sjećam iz djetinstva uistinu, kao što sam i rekao, radi se o kontejneru kojeg se može ukloniti”, dodao je saborski zastupnik.

Troskot se u javnosti istaknuo kao veliki kritičar šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića zbog afere ‘plin za cent’ i bespravne gradnje vikendice na Hvaru zbog koje je Barbarić dobio već dvije kazne po 10 000 eura od Državnog inspektorata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:56