PIŠE ANTE TOMIĆ

Otišao sam na Pjacu kako bih uživo vidio te ljude koji prosvjeduju. Vratio sam se doma još depresivniji

Prosvjednici, ukratko, vjeruju da sve ovo s koronom ima neke veze s činjenicom da su oni Hrvati. Treba li jasnijeg dokaza da se radi o potpunim debilima?
 Josko Ponos/Cropix

Otišao sam u četvrtak u osam navečer na splitsku Pjacu jer sam želio uživo doživjeti prosvjed protiv uvođenja covid-potvrda, pogledati izbliza ljude koji se ne žele ni cijepiti ni testirati, sa slabašnom nadom kako oni možda ipak nisu glupi. Vratio sam se, međutim, još depresivniji.

Oni su se, zamislite, okupili da zborno pjevaju "Moju domovinu" i Marka Perkovića Thompsona, čitaju pisma hrvatskih branitelja i uzvikuju pozdrave slične ustaškom pozdravu "Za dom spremni".

Nekolicina je bila u nogometnim dresovima s crvenim i bijelim kvadratićima, a bila je i jedna starija žena zagrnuta državnom zastavom. Prosvjednici, ukratko, vjeruju da sve ovo s koronom ima neke veze s činjenicom da su oni Hrvati. Treba li jasnijeg dokaza da se radi o potpunim debilima?

Jedino logično što sam vidio bile su one crvene grobljanske svijeće u njihovim rukama. Kad su se već odlučili neodgovorno igrati vlastitim životima, lijepo je da su barem svijeće sebi i najmilijima unaprijed kupili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:44