NEOBIČAN OBIČAJ

OTKAZANA NASTAVA KAKO BI UČENICI MOGLI NA MISU! RODITELJI NEMAJU KAMO S DJECOM Zbog Svetog Šimuna i Jude Tadeja već 15 godina za redom nema škole

Neki roditelji su nezadovoljni jer im je otkazivanje škole usred tjedna problem jer su zaposleni, a nemaju gdje ostaviti djecu
 Ronald Goršić / CROPIX

U naselju Markuševec jučer, na radni dan, nije bilo nastave u osnovnoj školi.

Nastava je otkazana zbog proslave blagdana Svetog Šimuna i Jude Tadeja. Na taj dan, već petnaest godina za redom škola se otkazuje kako bi djeca, koja to žele, mogla prisustvovati svetoj misi užupnoj crkvi.

Međutim, nisu svi roditelji zadovoljni činjenicom da nema nastave. Ističu kako im je otkazivanje škole usred tjedna problem jer su zaposleni, a nemaju gdje ostaviti djecu.

- Kod nas u školi su tek prekjučer stavili obavijest da nema škole i boravka na Dan župe - nezadovoljni su roditelji koji su željeli ostati anonimni.

Ravnateljica škole Gordana Horvat tvrdi da se radi o tradiciji koja se obilježava već petnaest godina, a koja je zabilježena i u školskom kalendaru s kojim su svi roditelji upoznati početkom godine.

- Vijeće roditelja kao i Učiteljsko vijeće izglasali su da na taj dan neće biti nastave jer većina djece s roditeljima želi otiči na misu. Nisam o tome odlučila sama, odnosno na svoju ruku - rekla je ravnateljica.

Pred župom jučer se okupilo nekoliko stotina ljudi s djecom kako bi prisustvovali misi. Među njima bili su i roditelji Leone, koja pohađa 2. razred u osnovnoj školi. Njeni roditelji, kao ni ona, ne smatraju spornim otkazivanje nastave na taj dan.

- Radi se o tradiciji naselja pa ne vidim zašto bi to nekome smetalo - zaključila je majka Ana Volarević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:49