ZBOG EPIDEMIJE

Otkazana tradicionalna fešta koja privlači tisuće posjetitelja: ‘Bele nedeje‘ ipak neće biti

Manifestacija se trebala održati od 3. do 5. listopada u Kastvu s reduciranim programom i strogim pridržavanjem epidemioloških mjera
 Davor Žunić/Cropix

Iako su je još prošli tjedan najavili, „Bele nedeje“, tradicionalne fešte posvećene mladom vinu koja u Kastav privlači desetke tisuća posjetitelja, a među njima i brojne političare, ove godine ipak neće biti.

Iz Grada Kastva, naime, javljaju da Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije nije dao konačnu suglasnost za održavanje „Bele nedeje“, a s njihovim stavom suglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured civilne zaštite Rijeka.

„Ovime se otkazuje održavanje manifestacije „Bela nedeja“ koja se trebala održati od 3. do 5. listopada u organizaciji Grada Kastva s reduciranim programom i strogim pridržavanjem epidemioloških mjera, priopćili su.

Ovogodišnje izdanje trebalo je biti organizirano s manjim brojem štandova i bez večernjih programa, kako bi se izbjegle rijeke ljudi koji se svake godine slijevaju u povijesni centar Kastva. No, epidemiološka situacija u PGŽ posljednjih se dana pogoršala, čemu je ponajviše doprinjeo proboj Covida 19 u Starački dom u Delnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 03:25