StoryEditor
LUDA NOĆ U GRADU

OTKRIVAMO DETALJE DUBROVAČKIH BAKANALIJA DRUŠTVA S LUKSUZNE JAHTE ARAPSKOG PRINCA Kako su u Revelinu nabili račun od 50.000 eura pa ostali bez teksta

 
 CROPIX, REUTERS

Ma koliko (pre)bogati bili, gosti s luksuzne jahte “Yas” koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, ostali su bez riječi kad su, nakon ludog provoda u dubrovačkom noćnom klubu Culture Club Revelin dobili račun na gotovo 50 tisuća eura!

Točnije, iznos na računu glasio je na 368.120 kuna, a odnosio se na provod tijekom kojeg se popila boca poznatog šampanjca Dom Perignon i više vrsta poznatih francuskih vina koji su skuplji i od razvikanog Perignona.

Zavjet šutnje

Provod u poznatom diskoklubu CC Revelin unutar povijesne jezgre Dubrovnika uslijedio je ovog vikenda, u noći između subote i nedjelje 8. na 9. lipnja, nakon što je 145 metara duga luksuzna jahta uplovila i na Kantafigu se vezala na mul dubrovačke luke Gruž, nedaleko od ušća Omble i Mosta dr. Franja Tuđmana. CC Revelin se nalazi u istoimenoj srednjovjekovnoj dubrovačkoj tvrđavi na istočnom dijelu Grada, a prema onom što smo uspjeli neslužbeno doznati, s jahte su u provod krenuli Mohammed, sin vlasnika jahte, šeika i krunskog princa Dubaija Hamdana bin Zayeda Al Nahyana.

Nitko iz policije ili iz kluba nije htio potvrditi da je riječ upravo o tim gostima, ali je ipak bila riječ o društvu mladog princa koje se ubrzo opustilo, uživajući u dobrom raspoloženju i programu. Jer, dio programa činile su i atraktivne latinoameričke plesačice u kostimima s nojevim perjem. Ipak, prema riječima posjetitelja tog kluba, sve je bilo “u granicama normalnog ponašanja” jer gosti iz Emirata ni po čemu nisu privukli pozornost ostalih gostiju. Istina, častili su pićem hostese, odnosno egzotične plesačice, a kad su pred zatvaranje kluba, malo prije 6 sati krenuli natrag na jahtu, ostali su bez riječi vidjevši iznos na računu.

 

Dajte osobne!

Iznos je bio tako velik da ga, prema onom što smo doznali, ni bogati princ nije mogao osobno sam platiti, nego su u plaćanju sudjelovali i neki od njegovih prijatelja s kojima je proveo noć. Prije toga je uslijedilo negodovanje zbog visine računa. Navodno su gosti, onako “na prvu”, čak i odbili platiti tako visoki račun, pa je osoblje Revelina na intervenciju pozvalo i policiju.

Međutim, naši nas izvori uvjeravaju da je ipak sve vrlo brzo riješeno i da narušavanja javnog reda i mira nije bilo, a posebno ne kaznenog djela. No, u rane su jutarnje sate policijski službenici ipak u Villa Palmu, inače sjedište Policijske postaje Dubrovnik i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, priveli dvije osobe. Razlog: nisu imali osobne dokumente te su shvatili zbog čega moraju otići u sjedište policije.

- Izvještavamo vas da su policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik u ranim jutarnjim satima u nedjelju 9. lipnja u jednom noćnom klubu u Dubrovniku zatekli državljanina Saudijske Arabije i državljanku Velike Britanije koji kod sebe nisu imali osobne isprave zbog čega su dobrovoljno došli u prostorije policije radi utvrđivanja identiteta, nakon čega su pušteni kući. Napominjemo da spomenuti nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj - bilo je sve što je glasnogovornica PU dubrovačke Andrijana Biskup mogla reći o spornoj noći.

Nema prekršaja

U svemu svakako najvažniji detalj je kako gosti nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj. Po računu, ali i po tome, Arapi će jamačno cijeli život pamtiti lipanjsku noć u Revelinu kada im je za Dom Perignon te Chivas Regal viski, kao i ništa manje poznati francuski šampanjac Roederer Cristal Rose ili šampanjac Armand de Briganac Rose naplaćen iznos koji graniči s godišnjom plaćom većeg broja djelatnika kluba u kojem su se proveli.

Šampanjac Armand de Brignac popularizirao glazbenik Jay Z

Za one neupućene evo nekoliko napomena: Armand de Brignac Rose je prije desetak godina planetarno poznatim učinio slavni američki reper Jay Z skladajući pjesmu tom iskričavom šampanjcu kojim je doslovce bio zaluđen te je stoga kupio cijeli vinograd! Šampanjac Roederer Cristal Rose nastao je davne 1876. zahvaljujući ruskom caru Aleksandru II. koji je proizvođača osobno zamolio da za njegove osobne potrebe načini šampanjac koji će biti jedinstven svojom kvalitetom, ali i dizajnom boce.

Doista, nastalo je unikatno piće od bijelog kristala koja je odražavati najbolju selekciju grožđa iz sedam prestižnih francuskih vinograda. Šampanjac se pravio isključivo u iznimnim godištima, što je piću samo davalo još veći ekskluzivitet. A to, naravno, košta. S vremenom je stvorena legenda koju bogataši kao slučajno spomenu u društvu koje časte tako da, dok uživaju u tom šampanjcu, svi imaju dojam da su i oni dio negdašnje carske obitelji Romanov.

Da se i mi Hrvati imamo čime ponositi, valja reći kako je društvo tu večer popilo čak 34 boce Jana vode, ali i osam limenki Red Bull energetskog pića. No, vrhunac računa čini 13 boca Roederera te ukupno 15 boca Armand de Briganac šampanjca različite veličine. No, dovoljno velike da “napušu” račun na gotovo 50 tisuća eura.

Usporedba cijena u nabavi i u Revelinu

Dom Perignon Brut Vintage 0,75 l

- oko 1350 kn

Revelin: 3000 kn

Armand de Brignac Ace of Spades Gold Brut 0,75 l

- oko 2000 kn

Revelin: 6000 kn

Armand de Brignac Ace of Spades Brut Rose 0,75 l

- oko 3000 kn

Revelin: 8000 kn

Armand de Brignac Ace of Spades Gold Brut 1,5 l Magnum

- oko 4400 kn

Revelin: 11.500 kn

Armand de Brignac Ace of Spades Gold Brut 6,0 l Metuzalem

- oko 22.000 kn

Revelin: 120.000 kn

Louis Roederer Cristal Rose Brut MIllesime 0,75 l

- oko 3200 kn

Cijena u Revelinu - 10.000 kn

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 06:01