PROBRANE DELICIJE

OTKRIVAMO DETALJE SVEČANE VEČERE S CHARLESOM I CAMILLOM Na Pantovčak stižu brojni uglednici, doznali smo što će biti na meniju

Zagreb, 140316.Ured predsjednice RH. Pantovcak.Svecani docek Njihovih kraljevskih visosti princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla koji su danas stigli u dvodnevni posjet Hrvatskoj.Na fotografiji: Vojvotkinja od Cornwalla, Princ od Walesa i Kolinda Grabar Kitarovic predsjednica RH sa suprugom Jakovom.Foto: POOL / CROPIX / Goran Mehkek
 POOL / CROPIX / Goran Mehkek / Igor Kralj/PIXSELL

Uz predsjedcnicu Kolindu Grabar-Kitarović i njezina supruga Jakova, na svečanoj večeri na Pantovčaku bit će premijer Tihomir Orešković sa suprugom Sanjom, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko sa suprugom Anom.

Među 66 uzvanika je i predsjednik Sabora, akademik Željko Reiner, predsjednica Ustavnoga suda Jasna Omejec, ministar obrane Josip Buljiević, ministar vanjskih poslova Miro Kovač i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Kardinal Bozanić, koji se ispričao zbog bolesti, poslat će svojeg predstavnika, monsinjora Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog, a dolaze i predstavnici drugih vjerskih zajednica, rabin Lucian Prelević, te muftija Aziz ef. Hasanovića.

Na večeri će biti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, gospodarstvenici Ivica Mudrinić, Ljerka Puljić i Mate Rimac, rektori zagrebačkog i splitskog sveučilišta Damir Boras, načelnik glavnog stožera oružanih snaga RH general pukovnik Mirko Šundov, predstavnici nacionalnih manjina Milorad Pupovac i Emina Lekaj Prljaskaj, paraolimpijac Darko Kralj i slikar Matko Trebotić, te glumica Zrinka Cvitešić.

Božo Petrov i Zoran Milanović ispričali su se i neće biti na večeri.

Gosti će brancina i lički krumpir jesti uz glazbenu pratnju pijanista i harfistice. Svečana dvorana za ovu je priliku posebno uređena - na okruglim stolovima za kojima će sjediti gosti bogati su proljetni aranžmani u obliku kugle, kojima prevladavaju bijeli i ružičasti tonovi a sastoje se od margareta, karanfila, tulipana i frezija.

Tijekom svečane večere, a nakon zdravica bit će primopredaja poklona. Princu Charles dobit će sliku Matka Trebotića i vrijedno arhivsko vino Iločkih podruma iz 1974.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:17