PROKUŠANA RJEŠENJA

OTKRIVAMO 'Inicijativa 'U ime obitelji' nakon što je ukrala logo, prisvojila je i tuđe fotografije'

Fotograf Jurica Dalmatinoid Gašpar došao je do zanimljivih podataka o fotografijama i ilustracijama koje koristi inicijativa 'U ime obitelji', te ih podijelio s javnosti na Facebook profilu Jutarnjeg lista.

Naš čitatelj tvrdi kako 'ekipa iz Udruge nije ukrala samo logo besprofitne židovske organizacije iz Los Angelesa 'Jewish familly', o čemu se pisalo u medijima sredinom svibnja kada je počelo prikupljanje potpisa za referendum na kojem će se odlučiti o tome hoće li u Ustav RH ući odrednica braka kao zajednice između muškarca i žene.

- Mislim da će Vam biti interesantna činjenica kako je ekipa iz Udruge "U ime obitelji", ne samo bez pitanja ukrala logo Los Angeleske besprofitne židovske organizacije Jewish familly, nego je bezobrazno ukrala fotografiju iranske autorice i potpisali pod svoje, lažno tumačeći tematiku, koju prikazuje slika, te na taj način bez pristanka roditelja djeteta, kao i autora fotografije iskoristila dijete i fotografiju za svoj nizak cilj - napominje Jurica Dalmatinoid Gašpar.

Naime, autorica spomenute fotografije Bahareh Bisheh na Flickeru gdje ju je i objavila objašnjava kako je djelo nastalo:

- Ova malena djevojčica je moja rođakinja i zaspala je na pločniku ispred moje kuće nakon duge igre. Ja sam iskoristila trenutak da izrazim svoju kreativnost i popela se na stolicu kako bih zabilježila scenu. Nikako nije riječ o siročetu i ne postoji tragična priča u pozadini - objašnjava autorica i moli da se fotografija prenosi uz njezino ime, na što su se iz Udruge očito oglušili.

Fotografija iranske autorice Bahareh Bisheh

- Također su na svojoj naslovnoj stranici Udruge u donjem lijevom kutu, iznad "newslettera" ukrali fotografiju "creditcard debta association" - dodaje čitatelj.

- Pokušao sam im na facebook stranicama pojasniti isto i upozoriti ih na krađu i autorska prava, no izbrisali su mi i tekst i mogućnost komentiranja! Bio bih zahvalan, ako biste obratili pozornost na ovo - kazao je Jurica Dalmatinoid Gašpar.

Našu akciju “Naprijed” možete pratiti na https://www.facebook.com/Naprijed

Svoje komentare i iskustva i dalje nam možete slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:25