NOVI DETALJI

OTKRIVAMO KAKO JE DOŠLO DO ISTRAGE U HNS-u ZBOG PREPRODAJE ULAZNICA NA SP-u Nakon Ćosića na udaru se našla i Šukerova vlada, sve su prijavili Vatreni?

 
Davor Šuker
 Boris Kovacev / CROPIX

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza imali su pravo na 12 do 15 ulaznica po glavi za polufinalnu i finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva, saznajemo iz dobro obaviještenog izvora u Savezu, ali i privilegij da se upišu na popis prioriteta za preostali kontingent ulaznica koji je Fifa dala na raspolaganje HNS-u.

Šef nogometne vlade Davor Šuker okružen je petoricom dopredsjednika (Vučemilović-Šimunović, Kulušić, Markulin, Mišković, Svetina) te još jedanaestoricom članova Izvršnog odbora (Biondić, Bukvić, Črnko, Galović, Horvatić, Ivić, Kljaić, Kuterovac, Lucić, Prišćan, Topuzović). Matematika je ovdje jednostavna: njih 17 puta 15 ulaznica po utakmici, eto nas na brojci od 250. Polufinale i finale, petsto ulaznica, plus izvjesni dio onih upisanih na popis prioriteta. Zgodna podloga za maštovitu financijsku kombinatoriku...

Nakon objave vijesti da je DORH dao nalog policiji da se pozabavi distribucijom ulaznica za završnicu SP-a, zbog sumnje da je vrhuška Saveza nezakonito preprodavala karte, u HNS-u nije bilo moguće doći do relevantne informacije. Nikša Martinac, šef HNS-ova sektora za ulaznice, priznao nam je da je DORH u utorak zakucao na vrata Saveza, ali i dodao da nema informacija o slučaju i da je, poput svih ispitanih, obvezan zavjetom šutnje dok traje istraga.

Marijan Kustić, direktor natjecanja, infrastrukture i razvoja, ispričao se izbivanjem iz Zagreba. “Na terenu sam, u četvrtak ću ponovno biti u Zagrebu. Svakako ću svoja saznanja podijeliti s javnošću”, objašnjava Kustić.

Iz neslužbenih izvora, pak, saznajemo da je priča o mutnoj distribuciji ulaznica krenula iz igračkih redova, jer mnogi su Dalićevi izabranici, ali i legendarni članovi ‘vatrenih’, izvisili kada su zatražili karte za završne mečeve SP-a.

Prema nekim izvorima, upravo zbog razočaranja tretmanom, reprezentativci su na koncu zabranili članovima IO-a da se ukrcaju u zajednički zrakoplov iz Moskve za Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:33