DAR ZA FANTOMSKU UDRUGU

OTKRIVAMO Karamarkovu suradniku Tomislavu Madžaru gradonačelnik Bandić dao stan od 180 kvadrata u centru Zagreba!

Hrvatskoj udruzi mladih (HUM), iza koje stoji njen predsjednik Tomislav Madžar, liječnik iz Ljubuškog i bliski suradnik Tomislava Karamarka, gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je atraktivni prostor od 180 četvornih metara u samom centru Zagreba!

Gradski prostor na korištenje je dobila malo poznata udruga, koja nema ni svoju web stranicu, transparentan program niti poznato članstvo, u prostor je ušla u siječnju prošle godine po super povoljnim uvjetima: najam prostora prvo je stajao 1260 kuna na mjesec, a kasnije je cijena najma porasla na također povoljnih 3600 kuna.

Da sve bude zanimljivije, udruga je osnovana samo dva mjeseca prije nego što joj je prostor dodijeljen na dvije godine, no obrazloženje u gradskoj upravi bilo je da je riječ o “udruzi koja provodi edukativne, zabavne i sportske sadržaje integrirane u svakodnevni život ljudi i brine se za očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta Hrvatske i Hercegovine”.

Riječ je o prostoru u Ulici Frane Petrića 4, iznad popularnog kluba Bulldog, koji bi da se nalazi na tržištu, prema procjenama stručnjaka za nekretnine, vrijedio barem 450 tisuća eura.

Klarićeva prevara

U njemu je prije Madžara i njegove udruge bio čelnik Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić. Grad Zagreb izbacio ga je jer su ga zatekli kako prostor daje u podzakup jednoj odvjetnici po znatno višoj cijeni, no otkako je Madžar tamo, komisija nije bila.

Kakve se točno aktivnosti odvijaju u prostoru HUM-a i o kakvoj je udruzi riječ susjedi ne znaju, tamo nikad nikoga nisu vidjeli.

- Ja sam postao predsjednik udruge tek prije mjesec dana. Što je bilo prije, ne znam jer je predsjednik (sadašnji dopredsjednik op. a.) donedavno bio Ivan Mihalj. Mogu reći da smo aktivni, sastajemo se gotovo svakodnevno. Susjedi nas ne primijete jer nismo bučni - izjavio je Madžar. Na pitanje koliko udruga ima članova, odgovorio je da ne zna.

Opomena zbog najma

Od naših sugovornika u gradskoj upravi doznajemo da je jedan od kriterija za izbacivanje iz gradskih prostora to “da udruga ne radi, ne plaća najam ili koristi prevelik prostor”, ali odgovor zašto nije izbačen Madžar - nemaju.

- Utvrđena su dugovanja za najam. Korisnik je opomenut da to podmiri u roku od 15 dana. Ako to ne učini, možemo mu otkazati ugovor - rekli su u Gradu Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:50