MILANOVIĆEV IZBOR

OTKRIVAMO Novi ministar turizma bit će IDS-ovac Darko Lorencin

Vodstvo IDS-a danas poslijepodne će i službeno predložiti Vladi Lorencina za novog ministra
 CROPIX

ZAGREB - IDS-ovac Darko Lorencin, sadašnji pomoćnik ministra gospodarstva za investicije i konkurentnost i jedan od autora Zakona o strateškim investicijama, kandidat je premijera Zorana Milanovića za novog ministra turizma, neslužbeno doznajemo.

Unatoč tome što je IDS pristao na poziv Milanovića da do Uskrsa predloži novog kandidata za ministra turizma, premijer je osobu za to mjesto već odabrao isključivo na vlastitu inicijativu. Neslužbeno doznajemo da će vodstvo IDS-a danas poslijepodne i službeno predložiti Vladi Lorencina za novog ministra.

Očekuje se da će u 16 sati u Puli biti održana i konferencija za novinare na kojoj će IDS i službeno predložiti Lorencina za novog ministra turizma.

Lorencin je rođen 1970. godine, diplomirani je ekonomist, bio je član Poglavarstva Istarske županije, govori engleski, njemački i talijanski jezik.

Podsjetimo, šef IDS-a Ivan Jakovčić u više je navrata izjavio kako u Vladi ne želi zamijeniti Veljka Ostojića.

Jakovčić je tako sinoć izjavio kako zahvaljuje premijeru Zoranu Milanoviću na pozivu za dužnost ministra turizma u Vladi RH, no i dalje smatra kako je stručna osoba prikladnija za ministarsko mjesto.

Ministar turizma Veljko Ostojić u subotu je podnio ostavku nakon što su mediji objavili da je upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije , te da je njegova šogorica navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila "na ruke" više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi oštetivši tako državni proračun.

Jakovčić: Lorencin je i bio jedan od dva moguća kandidata za ministra turizma

PULA - Komentirajući prijedlog premijera Milanovića da pomoćnik ministra gospodarstva za investicije i konkurentnost i predsjednik Savjeta IDS-a Darko Lorencin bude kandidat za novog ministra turizma, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je za Hinu rekao kako je to korak naprijed, jer je "upravo Lorencin bio jedan od dva moguća kandidata za ministra".

"Upravo sam se zato ovih dana susretao s predstavnicima privatnog sektora u turizmu koji izričito traže da na ministarsko mjesto bude izabran čovjek iz struke" , istaknuo je Jakovčić.

Dodao je kako je Darko Lorencin istaknuti član IDS-a, da ima potporu iz gospodarstva te kako bi bez problema mogao voditi Ministarstvo turizma.

Neslužbeno se iz izvora bliskih vodstvu stranke doznaje da će dosadašnji direktor tvrtke "Brijuni-rivijera" Ratomir Ivičić biti predložen za zamjenika ministra turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:01