PNUSKOK U PARLAMENTU

OTKRIVAMO Policija Linića tražila u Saboru, smijenjeni ministar odbio dati iskaz

Jutarnjem je neslužbeno potvrđeno da se smijenjeni član Vlade pozvao na svoj zastupnički imunitet
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Službenici Policijskog nacionalnog USKOK-a (PN USKOK) pokušali su u srijedu obaviti obavijesni razgovor s bivšim ministrom financija Slavkom Linićem. Policajci su u srijedu, nakon što Linića nisu zatekli na kućnoj adresi u Rijeci, došli kod njega u Sabor.

Naime, nedavno je USKOK priopćio da je u okviru svojih ovlasti poduzeo sve potrebne radnje radi provjere Linićevih navoda koje je on prethodno izrekao na konferenciji za novinare.

"Od nadležnih državnih tijela zatražena je žurna dostava cjelokupne dokumentacije o svim slučajevima koji su spomenuti u javnim nastupima, dok je od policije zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja," izvijestio je USKOK.

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od zadataka policije bio je da u sklopu spomenutog kriminalističkog istraživanja obavi i razgovor s Linićem.

Između ostaloga, riječ je i o postupcima brata premijera Zorana Milanovića, Krešimira Milanovića.

Međutim, kada su ga jučer policajci posjetili u Saboru, Linić je, kako nam je neslužbeno potvrđeno, odbio primiti poziv kao i svaki daljnji razgovor s njima. Rekao je da više nema što za reći te se pozvao i na svoj zastupnički imunitet, iako mu to u ovom slučaju nije bilo ni potrebno jer krim istraživanje nije usmjereno protiv njega, a i kao običan građanin može odbiti razgovor.

Policajci su odmah napustili Sabor, a obradu koju je Linić potaknuo, morat će odraditi bez njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:20