BITKA ZA PANTOVČAK

OTKRIVAMO PRVE OBRISE BUDUĆEG IZBORNOG STOŽERA KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ Najizgledniji kandidat za šefa je HDZ-ov osječko-baranjski župan

Izvor Jutarnjeg: Ako Anušić ne bude na čelu nacionalnog stožera, sigurno će biti zadužen za Slavoniju
Kolinda Grabar-Kitarović i Ivan Anušić
 Vlado Kos / CROPIX

Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i predsjednik tamošnjeg županijskog HDZ-a, vjerojatno će biti šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. Iako se o tome još nije razgovaralo na stranačkim tijelima, u HDZ-u govore kako je Anušić najizgledniji kandidat za tu poziciju. - Nema još službene odluke, razgovara se, spominju se još neka imena, ali mislim da je Anušić najbliži tome. Ako i ne bi bio na čelu nacionalnog stožera, sigurno će biti zadužen za Slavoniju - kazao je sugovornik iz HDZ-a.

Dodaje da bi u stožeru trebao biti angažiran i karlovački župan Damir Jelić, koji je vodio izborni stožer HDZ-a za parlamentarne izbore 2016., ali, kako kažu, i još neki HDZ-ovi župani i gradonačelnici. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović o svojoj kandidaturi za drugi mandat trebala bi se službeno očitovati iza obljetnice Oluje, a u novoj utrci za Pantovčak više ne može računati na imena koja su sudjelovala u njenoj prvoj kampanji.

Podsjetimo, neki od glavnih ljudi u stožeru tada su joj bili bivši savjetnik Mate Radeljić te bivši glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, koji je tada odradio veliki dio posla. No, s njima se prilično ružno razišla nakon smjene Radeljića i Brkićevog prijatelja Vlade Galića, koji je također bio savjetnik u njenom uredu. U kampanji je bila i Jadranka Jureško Kero, ali i bivši glasnogovornik Vlade Mladen Pavić, koji već dugo nisu na Pantovčaku, dok je direktor kampanje bio Miro Kovač.

Grabar-Kitarović u kampanji će pomagati još neka istaknuta HDZ-ova imena poput Davora Ive Stiera, koji će biti jedan od protukandidata Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima. Sam Stier je u nedavnom intervjuu kazao da neće biti angažiran u stožeru, niti će u tome sudjelovati operativno, ali da će joj svakako dati potporu i održati govor na nekim skupovima, ako ga pozovu iz stožera.

U HDZ-u kažu kako će se Grabar-Kitarović i Plenković zajednički dogovoriti o svim imenima u stožeru, a s obzirom na situaciju i ipak zategnute odnose između njih dvoje, ističu da će vjerojatno biti i nekih kompromisnih rješenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:28