IMAMO DOKUMENT

Otkrivamo tko je jedan od dvojice suspendiranih profesora na ADU-u: ‘Nisam dobio nikakvu odluku‘

Dekan Davor Švaić jučer je potvrdio da su profesori suspendirani zbog provjere optužbi za spolno uznemiravanje

ADU, dokument u posjedu Jutarnjeg lista

 Cropix/jutarnji List

Dekan Akademije dramskih umjetnosti Davor Švaić donio je prošlog tjedna odluku kojom se "Ozrenu Prohiću privremeno određuje prestanak obavljanja dijela radnih obaveza koje uključuju kontakt sa studentima Akademije dramskih umjetnosti", a odluka "ostaje na snazi do okončanja postupka nadležnih tijela ili do opoziva".

Dokument koji to potvrđuje, a u čijem je posjedu Jutarnjeg lista, poslan je na 28 adresa.

Sam dekan Švaić jučer je potvrdio kako je "Povjerenstvo za provođenje unutarnje istrage o utemeljenosti prijava za spolno uznemiravanje, zlostavljanje, kršenja načela ravnopravnosti spolova te povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja u tekućoj akademskoj godini zaprimilo dvije nove prijave".

Dalje, rekao je kako je "prema preporukama Povjerenstva u oba slučaja donio odluke o privremenom prestanku obavljanja dijela radnih obaveza koje uključuju kontakt sa studentima Akademije dramske umjetnosti" te je dodao kako su o slučajevima obaviještene nadležne državne institucije.

Ozrena Prohića, profesora kojeg je dekan akademije Dramskih umjetnosti suspendirao do daljnjega za rad sa studentima dobili smo na mobitel. Na naše pitanje je li točno da je do daljnjega suspendiran i da mu je odlukom dekana zbog pritužbi zabranjen rad sa studentima kratko nam je odgovorio:

- Ja stvarno ne znam o čemu vi govorite, ja nikakvu odluku nisam dobio. Ako je takvo nešto došlo od strane Akademije neka vam onda oni to kažu. Ne mogu to komentirati, ali sada ću i ja provjeriti o čemu se točno radi - rekao nam je Prohić i dodao kako inače vrlo rado komunicira s medijima, ali da u ovom slučaju nema što više reći. Na naš izričit upit je li ga u vezi navedenih pritužbi kontaktirala ili policija ili državno odvjetništvo, to je opovrgnuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 20:09