VELIKA TUGA

OTKRIVEN IDENTITET MUŠKARCA KOJI JE STRADAO NA MOSORU Bio je hrvatski branitelj i jedan od najiskusnijih planinara, sudjelovao u akcijama HGSS-a

 
Ilustracija
 HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

Tužna obavijest Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) kako nisu uspjeli spasiti iskusnog planinara Damira Mihanovića, bez obzira na dvije organizirane ekipe, jednu helikoptersku i drugu zemaljsku, koje su se istovremeno uputile prema unesrećeniku, zavila je Mosor u crno, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je helikopter sletio već pola sata nakon dojave, usprkos reanimaciji i transportu u KBC Split, nesretnom 53-godišnjem planinaru nije bilo pomoći. Umro je od posljedica srčanog udara i, nažalost, u posljednjih nekoliko mjeseci ovo je druga tragedija takve vrste na Mosoru.

Damir Mihanović je bio aktivni član svih planinarskih sekcija, od speleologa, alpinizma do markacijske sekcije.

Sudjelovao je u brojnim akcijama HGSS-a, bio je koordinator Lugarnice na Mosoru i dobrovoljni vatrogasac u DVD-a Žrnovnica, gdje i dobio razna priznanja te kako kažu prijatelji, najmilije mu je zlatna plaketa i plamenici za humanitaran rad.

Oko vrata mu je Hrvatski planinarski savez objesio brončanu medalju, a u konačnici, državi je služio i kao hrvatski branitelj u Domovinskom ratu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:42