NESPORAZUM

Otkriveni detalji o presretanju zrakoplova kod Bjelovara: ‘U njemu je bio njemački državljanin, saznali smo kasno‘

Problem je nastao kada nije mogao uspostaviti vezu sa zagrebačkom kontrolom leta pa se javio splitskoj

MIG 21 (ilustrativna fotografija)

 Tom Dubravec/CROPIX

Civilni zrakoplov kojeg je u utorak presreo borbeni zrakoplov MiG-21 HRV-a imao je svu potrebnu dokumentaciju za let, u njemu se nalazio njemački državljanin koji je krenuo pomoći kolegi u Bjelovar, a došlo je do nesporazuma u komunikaciji, doznaje se iz bjelovarsko-bilogorske policije.

„Dogodio se nesporazum u komunikaciji. U zrakoplovu se nalazio njemački državljanin koji je došao pomoći kolegi u Bjelovar vezano uz njegov zrakoplov, a za let je imao svu potrebnu dokumentaciju. Problem je nastao kada nije mogao uspostaviti vezu sa zagrebačkom kontrolom leta pa se javio splitskoj, no u Zagrebu su već digli ratno zrakoplovstvo", rekla je glasnogovornica PU bjelovarsko-bilogorske Maja Barbir Grubić.

Riječ je o zrakoplovu koji bi ionako sletjelo u Brezovcu, no ovo je svakako primjer dobre reakcije nadležnih službi, izjavila je za regionalni portal klikni.hr.

Ministarstvo obrane ranije danas izvijestilo je kako je borbeni zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21 izvršio kod Bjelovara presretanje civilnog zrakoplova oznaka N310FW koji je ušao u hrvatski zračni prostor jer se u tom avionu nitko nije javljao na radio vezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2023 18:38