USRED PANDEMIJE

Otkriveno još šest ilegalnih domova za starije u Koprivničko-križevačkoj županiji

Covid pozitivne osobe potvrđene su u četiri objekta koji se skrbe o starijima i nemoćnima
Ilustracija, stara osoba
 Garry Watson/Sciencephoto/Profimedia

Pojačani nadzor zbog epidemije koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji otkrio je kako kako dom za starije u Legradu nije jedini nelegalni u županiji. Njih još šest nemaju dozvole. Iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite ne otkrivaju nihove lokacije.

- Prijavili smo te ustanove ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete koji nemaju adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva i Centara za socijalnu skrb, izjavio je načelnik Stožera CZ Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić za HRT.

Nakon što je dva dana zaredom Koprivničko-križevačka županija imala više od 220 oboljelih - od jučer su potvrđena još 154 pozitivna nalaza. Tri su osobe preminule u koprivničkoj bolnici. Na bolničkom je liječenju trenutačno 85 osoba sa srednje teškom i teškom slikom bolesti.

Covid pozitivne osobe potvrđene su u još četiri objekta koji se skrbe o starijima i nemoćnima - i to u Novigradu, Virju, Štaglincu i Koprivnici, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:15