ODBAČENA KAZNENA PRIJAVA

Otkriveno koliko je brzo vozila Gabrijela Žalac kad je autom teško ozlijedila djevojčicu

 Vlado Kos / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima odbacilo je kaznenu prijavu protiv ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te je za RTL otkrilo kojom je brzinom ministrica vozila u spornom trenutku.

"Prema nalazu i mišljenju vještaka, brzina kretanja vozila bila je oko 47,68 km/h", potvrdilo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima.

Djevojčica iz Vinkovaca teško je ozlijeđena 9. ožujka nakon što je na nju u vinkovačkoj Ulici Ćirila i Metoda naletio osobni automobil Peugeot 308 kojim je upravljala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Očevid na mjestu nesreće provelo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. Alkotestom je utvrđeno da ministrica nije vozila pod utjecajem alkohola, no nije imala važeću vozačku dozvolu.

"Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000 kuna, odnosno 500 kuna ako se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila", izvijestili su tada iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:35