PALA ODLUKA

Otkriveno s kim kreću u bitku: Davor Filipović kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

Nakon što su popali pregovori Plenkovića i Vanđelića, izbor vrha stranke sveo se na dva imena
Davor Filipović i Andrej Plenković
 Vesna Veselić

Iz više izvora iz gradskog HDZ-a dobili smo neslužbenu potvrdu da će HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Davor Filipović biti kandidat vladajuće stranke na svibanjskim izborima za gradonačelnika Zagreba.

Službena nominacija Filipovića za gradonačelničkog kandidata trebala bi se dogoditi na sutrašnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a.

- Ne mogu vam ništa komentirati prije sjednice Gradskog odbora – rekao nam je danas Davor Filipović.

Da je upravo taj zastupnik u Skupštini, tajnik zagrebačkog HDZ-a i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu najizgledniji kandidat za gradonačelnika, potvrdilo nam je više HDZ-ovih dužnosnika posljednjih dana.

Nakon što su popali pregovori između šefa vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića i šefa Fonda za obnovu Damira Vanđelića, izbor vrha vladajuće stranke sveo se na Filipovića i predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a Mislava Hermana.

Još koncem prošlog tjedna klatno se nagnulo na Filipovićevu sranu.

- Filipović je realnije rješenje od Hermana. Bez obzira što je teško tvrditi da se Filipović može ozbiljno boriti s Bandićem i Tomaševićem, on je dobar izbor i na valu snage stranke može izvući vrlo dobar rezultat. HDZ je institucija i nikad nas se ne smije otpisati – rekao nam je tada sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:31