PRIJETI MU ZATVOR

OTKRIVENO TKO JE KRIV ZA POŽAR U ŠIBENSKOM BRODOGRADILIŠTU Bacio gorući opušak i samo odšetao, vatrogasci u posljednji trenutak spriječili katastrofu

 / Šibenski.hr

Šibenski kriminalisti utvrdili su uzrok požara koji je prošle subote planuo u NCP Remontnom brodogradilištu. Dovršenom istragom utvrđeno je, doznajemo u policiji, utvrđeno je da je požar izazvao iz nehaja 27-godišnji radnik kooperantske tvrtke. On je, osumnjičen da je oko 12,26 sati u krugu Nautičkog Centra Prgin bacio još gorući opušak cigarete pored montažnog objekta i otišao. Uslijed toga na tom mjestu izbio je požar koji je zahvatio navedeni montažni objekt i dio susjedne zgrade.

Osumnjičeni 27-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, a protiv njega podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja, za što je predviđena kazna zatvora do tri godine.

Ovaj požar ugašen je u 15,17 sati, a zahvaljujući brzoj i učinkovitoj intervenciji 18 pripadnika JVP grada Šibenika i Vodica sa šest vozila spriječena je katastrofa. Naime, vatrogasci su uspjeli zaustaviti širenje vatre na ostale pogonske hale brodogradilišta, a u kojima se na remontu nalazilo nekoliko većih brodova i skupocjenih jahti. U blizini požarišta na suhom vezu nalazila su se i dva broda Hrvatske ratne mornarice, a uz obalu je bila privezana raketna topovnjača 'Petar Krešimir'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:53