POZNATI RECIDIVIST

Otkriveno tko je narko diler koji je na jugu Hrvatske pao s gomilom droge: ‘Pa to je onaj divljak na motoru!‘

Policija je duže vrijeme u tajnosti nadzirala operaciju šverca marihuane za koju se pretpostavlja da potiče iz Albanije

Ilustracija

 Bozo Radic/Cropix

Dubrovački vjesnik je doznao više detalja o uhićenju hrvatskog (25) i crnogorskog (27) državljanina koji su ovog vikenda uhićeni zbog osnovane sumnje da su se zločinački udružili u cilju šverca veće količine narkotika, o čemu smo pisali.

Riječ je o uhićenju J.B. (25) iz Grude kojeg su inspektori Kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske lišili slobode u suradnji s Upravom krim-policije MUP-a i Službom kriminaliteta droga PU zagrebačke dok su, u koordinaciji s USKOK-om, tijekom višemjesečne istrage prikupljene informacije po dostavljanju Specijalnom policijskom odjeljenju Uprave policije Crne Gore rezultirale uhićenjem crnogorskog državljanina Miljana Mandrape (27) iz Herceg Novog.

Preko mora nelegalno prebačena ‘trava‘

Prema informacijama koje se u ovom trenutku mogu objaviti, riječ je o švercu vrlo kvalitetne marihuane gliserima iz lučice nedaleko Igala do središnje uvale Prevlaka na istoimenom hrvatskom poluotoku. Policija je utvrdila kako je iz Crne Gore u Hrvatsku u više navrata prebačeno, odnosno morskim putem prokrijumčareno ukupno najmanje 305 kilograma marihuane.

Po pristajanju glisera uz mul na Prevlaci, preuzimao ju je J.B. i skrivao sve do trenutka otpremanja ka unutrašnjosti Hrvatske. Naime, policija vjeruje da je preko mora nelegalno prebačena neutvrđena količina "trave", ali su za navedenu točno utvrđenu količinu (od koje su jednom prigodom zaplijenili 250 kilograma) procijenili kako je na crnom tržištu vrijedna najmanje 600 tisuća eura.

U središtu ‘dalmatinskog USKOK-a‘

Prema dostupnim podacima, policija je duže vrijeme u tajnosti nadzirala operaciju šverca marihuane za koju se pretpostavlja da potiče iz Albanije.

Novinari Dubrovačkog vjesnika uspjeli su doznati i zanimljive podatke o sudionicima šverca, od kojih je svakako zanimljivija priča o Konavljaninu koji je nakon uhićenja prvo predan pritvorskom nadzorniku dubrovačke Policijske uprave u Villa Palmi, a potom prebačen u Split gdje je nad njim, u središtu "dalmatinskog USKOK-a", nastavljena krim-istraga.

Provocirao policajca, pa imao prometnu

Inače, Konavljanin je u središte pozornosti šire javnosti došao više puta kao motociklist koji doslovce divlja na prometnicama OD Konavala do Primorja. Lani je upravljajući velikom brzinom svojim neregistriranim motociklom na predjelu Ilijine glavice naišao na policajca koji je bio na motociklu. Hvatajući se za međunožje, J.B. je isprovocirao policajca koji je za njim krenuo u potjeru, ali je tom prigodom doživio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen.

Izvješćujući o tom događaju, iz PU dubrovačko-neretvanske su naveli kako je to recidivist koji je tijekom nekoliko posljednjih godina počinio 154 prometna prekršaja. Doznali smo da mladić uopće nije posjedovao vozačku dozvolu, a pred sucima Prekršajnog odjela dubrovačkog Općinskog suda našao se više puta temeljem podnošenja ukupno 62 prijave za počinjene prekršaje.

Glasnogovornik Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Vukas Radonjić za medije je izjavio kako je njihov državljanin "uhićen temeljem višemjesečnog planiranja te koordiniranog i istovremenog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja Crne Gore, a uz asistenciju službenika Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja sigurnosti Uprave policije Herceg Novi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:45