SLUČAJ PAKRAC

OTROVANE SESTRE 'Počele smo osjećati grčeve, ja sam morala na hitnu, a kolegici je jako pao tlak"

Jedna od dviju sestara koje su popile sporni napitak čak je neko vrijeme bila hospitalizirana jer joj je tlak jako pao
Split, 150514.Jedan radni dan sa medicinskim sestrama na odjelu Hematologije bolnice Krizine.Na fotografiji: Anita Ugrina visa medicinska sestra.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

Neobičan incident o kojem bruji cijeli Pakrac dogodio se prije tjedan dana u tamošnjoj Općoj bolnici. Netko je dvjema medicinskim sestrama s internog odjela nešto stavio u kapučino, zbog čega su imale zdravstvenih problema.

U priču, koja u Pakracu ima kodni naziv “Što si u kavu stavila”, umiješala se i policija. Ivana Radić iz PU požeško-slavonske potvrdila je da je policija primila prijavu iz bolnice o incidentu, da su obavljeni izvidi i da je o rezultatima obaviješteno tužiteljstvo u Bjelovaru.

Jedna je od žrtava trovanja, ili nečije neslane šale, medicinska sestra Gordana iz Daruvara, koja nam je pojasnila što se dogodilo tog petka 13. veljače.

- Moja mlada kolegica Anamarija i ja radile smo od šest ujutro. Negdje oko 16 sati imale smo malo slobodnog vremena i odlučile popiti kapučino. Same smo si ga umiješale iz posude u kojoj je bilo dosta tog napitka u prahu. Nakon dvadesetak minuta počele smo osjećati tegobe, grčeve, morale smo stalno na WC.

Tada je Anamarija, kojoj je bilo dosta loše, rekla da se sjetila da su je upozorili da ne pije kapučino iz te posude jer u njemu ima umiješanog diuretika.

Odmah sam bacila sav prah iz posude da se još netko ne bi otrovao, no policija ga je poslije pronašla i uzela uzorak. Kasnije te večeri meni je doma bilo jako loše, morala sam poslije ponoći na hitnu, muž i dijete su se uplašili za mene, ali mi je do jutra bilo bolje. Anamarija je teže podnijela, čak je bila na odjelu jedno vrijeme jer joj je tlak jako pao - ispričala je sestra Gordana, uvjerena da je to nečija opasna šala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 13:08