ODLIČNE VIJESTI IZ ISTRE

OTVARA SE NP BRIJUNI Počinju i organizirani izleti po povoljnijim cijenama, posjetiteljima je na raspolaganju i nova, besplatna mobilna aplikacija

 Boris Kovacev / CROPIX

Nacionalni park Brijuni ponovno se otvara za individualne posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja. S obzirom na aktualnu situaciju s COVID-19, način rada provodit će se u skladu s uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite.

Istoga dana opet započinju organizirani izleti na otok Veliki Brijun uz vodstvo stručnih vodiča, po promotivnim, povoljnijim cijenama ulaznica od 95 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu od 4 do 14 godina. Termini izleta su od 9 do 11 sati, zatim 11.30-14.00 te 13.30-16.00 sati. Prilagođeni izlet Veliki Brijun obuhvaća vožnju brodom, vožnju otvorenim turističkim vlakom, posjet Safari parku te šetnju Kochovom stazom, do Stare masline i Brijunskog mediteranskog vrta. Također, posjetiteljima će po izboru biti na raspolaganju i posjet znanstveno-edukativnom centru u Kući za brodice.

Broj osoba po izletničkoj skupini bit će reduciran u skladu s odlukama Stožera. Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je i kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun, kao i kapacitet turističkog vlaka.

Posjetitelji će moći i samostalno, bez stručnog vodiča, obilaziti Veliki Brijun uz mogućnost korištenja nove, besplatne mobilne aplikacije za vođenje posjetitelja Brijuni Pocket Guide, koja je već dostupna za preuzimanje na Android i iOS platformama. Usto, moći će na otoku unajmiti elektromobile ili bicikle po povoljnijim cijenama.

Također se otvara mogućnost individualne igre na golf terenu uz prethodnu najavu poslovnici Javne ustanove Nacionalni park Brijuni (na brojeve telefona 052/525-881, 052/525-882 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), zbog ograničenja kapaciteta prijevoza brodom. Za posjetitelje će biti otvoreni i pojedini ugostiteljski objekti u skladu s odlukama Stožera.

Ulaznice za Nacionalni park Brijuni moguće je kupiti online putem web stranice www.np-brijuni.hr. Nije ih potrebno printati, dovoljno je prikazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. Za dodatne informacije od 11. svibnja otvorena će biti i poslovnica JU NP Brijuni u Fažani, Brijunska 10, radnim danom od 8 do 15 sati, a nedjeljom od 8 do 12 sati.

Otvaranje smještajnih objekata na Velikom Brijunu planirano je 1. lipnja 2020. godine.

O svim promjenama vezanima za način rada Nacionalnog parka Brijuni posjetitelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih mrežnih stranica Javne ustanove Nacionalni park Brijuni i društvenih mreža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 06:27