RIJEKA

OTVOREN INTERSPAROV HIPERMARKET U KOJI JE ULOŽENO 23 MILIJUNA EURA Objekt je djelo našeg čuvenog arhitekta, pogledajte tko je sve bio na otvorenju

 
 Matija Djanješić / Cropix

Intersparov hipermarket u riječkom naselju Rujevica, sa 4.000 četvornih metara prodajnog prostora u koji su uložena 23 milijuna eura, u četvrtak je otvorio svoja vrata kupcima. Iz Interspara su naglasili da je riječ o najvećoj Sparovoj investiciji u Hrvatskoj, na parceli ukupne površine 16.066 četvornih metara. Svečano otvorenje vodila je Iva Šulentić, a goste je nastupom zabavljao Marko Tolja, piše Novi list.

Arhitektonsko rješenje izradio je riječki arhitekt Idis Turato, a projekt je u samo osam mjeseci realizirao Sparov graditeljski tim u suradnji s lokalnim izvođačima, predvođenima tvrtkom GP Krk. Interspar Rujevica zapošljavat će 120 djelatnika, a kupcima će nuditi više od 30.000 proizvoda, od kojih više od 70 posto domaćih, među kojima će biti i proizvodi lokalnih proizvođača.

Ispod hipermarketa izgrađena je podzemna garaža sa 222 parkirna mjesta i 5 punionica za električne automobile, dok je na vanjskom parkiralištu još 40 parkirnih mjesta. U sklopu zgrade nalazi se i restoran s terasom i pogledom na more. Iz Interspara su istaknuli da je investicija na Rujevici, osim izgradnje prodajnog objekta, uključila i izgradnju pristupnih prometnica i kružnog toka, petog po veličini u Hrvatskoj.

Otvaranju Sparovog hipermarketa prisustvovao je i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Nije krio zadovoljstvo izgledom, ali i investicijom novog Sparovog prodajnog objekta: ‘Ovo nije samo još jedan od trgovačkih centara, jedan od onih koji se razlikuju samo po brendu, ovo je uistinu jedan iznimni prostor koji će postati zamašnjakom izgradnje ovog dijela Rijeke. Uz stadion, odnosno nogometni kamp HNK Rjeke, Sparov prodajni centar predstavlja okosnicu čitavog stambeno-poslovnog naselja koje će ovdje nastati. Stoga da, jako sam zadovoljan što se Spar pojavio u Rijeci.’

U galeriji pogledajte kako izgleda novi hipermarket na Rujevici:

Osim zbog humanijeg načina kupovanja, od visina polica prilagođenih ljudskoj ergonomiji pa sve do vlastite pekarnice, Sparov riječki hipermarket ide u red arhitektonskih posebitosti. Unatoč određenoj korporativnoj definiranosti takvih objekata, kreacija je bila dozvoljena uglednom riječkom arhitektu Idisu Turatu, piše Novi list.

- Moja je želja bila napraviti jedinstveni prostor koji će predstavljati i mjesto za ugodno druženje građana. Ma koliko se neki opirali činjenici da su trgovački centri današnja mjesta zajedništva građana, istina je naprosto takva. Stoga da, želja mi je da se u ovom objektu baš svi osjećaju ugodno - od klasičnih kupaca, preko sportaša pa sve do članova Armade koji će, s obzirom na blizinu stadiona, sasvim sigurno u njega svraćati, zaključak je Turata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:27