ODLUKA TRGOVAČKOG SUDA

OTVOREN STEČAJ FIRME KOJA JE POSTALA SIMBOL POLITIČKE KORUPCIJE Preko nje se u vrijeme Ive Sanadera navodno punio HDZ-ov crni fond

Nevenka Jurak, Ivo Sanader, Branka Pavošević
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Trgovački sud u Zagrebu u petak u 10 sati je i formalno otvorio stečaj nad tvrtkom marketinškom tvrtkom Fimi-media Nevenke Jurak, kojoj se sudi u ponovljenom postupku, zajedno sa bivšim premijerom Ivom Sanaderom i bivšim ravnateljem carine Mladenom Barišićem.

Sudac Trgovačkog suda Mihael Kovačić imenovao je Gorana Jujnovića Lučića iz Zagreba za stečajnog upravitelja Fimi Medije i pozvao stečajne vjerovnike viših isplatnih redova da u roku od 60 dana prijave svoje tražbine. Stečajni upravitelj sastavit će popis svih tražbina radnika i prijašnjih radnika dužnika dospjelih do otvaranja stečajnog postupka i to u bruto i neto iznosu i predočiti im na potpis.

Kako je navedeno u rješenju otvaranje stečajnog postupka upisat će se po službenoj dužnosti u sudski registar kao i u zemljišne knjige, upisnik brodova, upisnik brodova u izgradnji, upisnik zrakoplova i upisnik prava intelektualnog vlasništva. Za 11. travnja u 8.45 sati zakazano je i ispitno ročište koje će se održati u velikoj dvorani zagrebačkog Trgovačkog suda u Petrinjskoj 8.

Kao što smo već pisali, stečajni postupak nad Fimi Medijom pokrenut je na prijedlog FINA-e a na ročištu u prethodnom postupku predstavnica Fimi-medije priznala je da je tvrtka nesposobna za plaćanje svojih obveza, ali i da ta tvrtka prema pravomoćnoj i ovršnoj presudi bjelovarskog Trgovačkog suda ima priznato potraživanje od 310.428,25 kuna s pripadajućom kamatom.

Sasvim je izvjesno da se svi vjerovnici Fimi-medije neće moći naplatiti u stečajnom postupku ali će imovina tvrtke biti barem dostatna za podmirenje troška stečajnog postupka. Obveze Fimi-medije u proteklih pet godina koje su narasle na nešto više od 8,4 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:46