KAPITALNI PROJEKT

Otvorena nova srednja škola u Donjem Miholjcu vrijedna više od 62 milijuna kuna

‘Obitelji, koje su ranije zbog neuvjetne stare zgrade odlazile s ovoga područja, sada će imati priliku školovati djecu u suvremenoj školi‘

Nova zgrada Srednje strukovne škole u Donjem Miholjcu

 Marko Mrkonjic/Cropix

Srednjoškolci Donjeg Miholjca, njih 247 skupa s 53 profesora, administrativnog osoblja i ostalih djelatnika s početkom drugog polugodišta napokon su dočekali i useljenje u novu školsku zgradu i nastavno-sportsku dvoranu ukupne vrijednosti više od 62 milijuna kuna. Ministarstvo znanosti i obrazovanje izdvojilo je 80 posto novca hrvatskih građana za ovu namjenu, a po 10 posto dodali su Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac.

image

Učionica Srednje strukovne škole u Donjem Miholjcu

Marko Mrkonjic/Cropix

- Ovo je prekrasan kapitalni projekt u srednjoškolskom obrazovanju, potpuno opravdan, štoviše trebao ga je realizirati i ranije. Objekt je usklađen sa zahtjevima nastave u 21. stoljeću, a kako od Vinkovaca do Donjeg Miholjca nema srednje škole ovakvog tipa i veličine, i stoga treba čestitati ne samo Gradu Donjem Miholjcu nego i Županiji i svima uključenima u projekt. Ovakvi infrastrukturni preduvjeti su jamstvo i za izvođenje vrhunske nastave. Učenici ove škole su i ranije postizali zapažene rezultate, a oni će biti još bolji nakon konzumiranja novih mogućnosti. Vjerujem da će isto tako i sami nastavnici pokazati svu svoju sposobnost, kreativnost i znanje u koncipiranju novih školskih programa, primjerenih zahtjevima tržišta rada u Republici Hrvatskoj, ali i šire - rekao je ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, dok je župan Ivan Anušić istaknuo kako je "izgradnje Srednje škole Donji Miholjac projekt kakav se radi jednom u stoljeću, projekt generacija koje su danas ovdje."

image

Nataša Tramišak i Radovan Fuchs

Marko Mrkonjic/Cropix

- Ovo će svakako biti demografska potpora ovom dijelu Županije, jer će obitelji, koje su ranije zbog neuvjetne stare zgrade odlazile s ovoga područja, sada imati priliku školovati djecu u suvremenoj školi – kazao je župan, a zadovoljan je bio i gradonačelnik Goran Aladić, koji je kazao da je to povijesni dan za Donji Miholjac, Osječko-baranjsku županiju i Slavoniju.

image

Učionica praktične nastave

Marko Mrkonjic/Cropix

- Dugo smo, godinama, čekali novu školu, no u životu se mora dosta stvari poklopiti da bi se ovako nešto uspjelo napraviti, da bi se došlo do ovakve velebne zgrade. Unatoč lošim uvjetima koje su imali za nastavu naši đaci su godinama osvajali brojne nagrade na natjecanjima na razini županije, države i na međunarodnim natjecanjima. Uvjeren sam da će dobivanjem novih prostora i opreme uspjesi učenika i njihovih profesora biti još bolji – rekao je Aladić, s kojim se složio i Nenad Perić, ravnatelj škole, dodavši i sljedeće.

image

Nova zgrada Srednje strukovne škole u Donjem Miholjcu

Marko Mrkonjic/Cropix

- Godinama smo gubili djecu zbog loših uvjeta, a sada je to završena priča te očekujemo postupno povećanje broja učenika i razrednih odjela. Presretni smo što se projekt ostvario i od danas krećemo u novim uvjetima u novu budućnost – kazao je Perić. Svečanosti je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, koja je istaknula kako se na području Osječko-baranjske županije provodi veliki broj projekata na području obrazovanja i znanosti.

image

Nova zgrada Srednje strukovne škole u Donjem Miholjcu

Marko Mrkonjic/Cropix
image

Nataša Tramišak, Radovan Fuchs i Ivan Anušić

Marko Mrkonjic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:05