NOVI ULAZ U SPLIT

Otvorene ponude za jedan od najvećih državnih projekata: Hoće li Kinezi koji su gradili Pelješki dobiti i ovaj posao?

Ponuda tvrtke China Road and Bridge Corporation iznosi 74,6 milijuna eura bez PDV-a, 12,5 milijuna eura manje od Strabagove

Ilustrativna fotografija

 Paun Paunović/CROPIX

Čak 15 mjeseci nakon objave natječaja i 10 odgoda, danas su predstavnici Hrvatskih cesta konačno otvorili ponude za izgradnju ceste od čvora Vučevica do državne ceste D8 u Kaštel Kambelovcu.

Riječ je o cesti dugoj 6,85 kilometara koja uključuje i tunel Kozjak koji je dugačak 2,5 kilometara.

Na natječaj je pristiglo pet ponuda, a najpovoljniju ponudu predala je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Njihova ponuda iznosi 74,6 milijuna eura bez PDV-a. To je čak 12,5 milijuna eura niža ponuda od one tvrtke Strabag koja iznosi 87,2 milijuna eura. Najskuplju ponudu predala je španjolska tvrtka Comsa i ona iznosi 119,1 milijun eura.

Tvrtka CRBC koja je izgradila most Pelješac dosad je davala ponude na više natječaja koje su raspisali Hrvatske ceste i HŽ Infrastruktura, ali do sada niti jednom nije predala financijski najpovoljniju ponudu.

Ovaj projekt jedan je od strateških državnih projekata jer se njime otvara novi ulaz u grad Split, a cesta od čvora Vučevica do državne ceste D8 u Kaštel Kambelovcu u budućnosti bi trebala biti spojena s novim mostom preko Kaštelanskog zaljeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:45