PROJEKT TEŽAK 192 MILIJUNA EURA

Otvorene ponude za novi zagrebački aerodrom: Prijavili se Indijci, Britanci, Švicarci, Nijemci...

Rok za odabir najbolje ponude je rujan mjesec, a radovi bi trebali početi u drugom kvartalu 2012. godine. Radovi bi trebali trajati tri godine
Zagreb, 031008.Kompjuterska simulacija buduceg izgleda zracne luke Pleso.Foto : Zracna luka Zagreb

ZAGREB - Ministarstvo prometa zaprimilo je deset ponuda za izgradnju novog zagrebačkog aerodroma , objavio je danas Tomislav Mikotić, državni tajnik u ministarstvu.

Uglavnom je riječ o konzorcijima koji su zainteresirani izgraditi aerodrom po principu javnog privatnog partnerstva. Svoje ponude dale su kompanije iz Indije, Turske, Velike Britanije, Švicarske, Grčke, Južne Koreje, Njemačke.

Prema pravilima natječaja, Stručno povjerenstvo će do 19. svibnja utvrditi koje sve ponude zadovoljavaju, a potom se kreće u drugi krug natječaja.

Rok za odabir najbolje ponude je rujan mjesec, a radovi bi trebali početi u drugom kvartalu 2012. godine. Radovi bi trebali trajati tri godine.

Budući koncesionar bi sa koncesijom za novi aerodrom na tri godine dobio i pravo upravljanja postojećom Zračnom lukom.

Prema natječajnoj dokumentaciji cijena izgradnje u prvoj fazi je 192 milijuna eura, a prema tvrdnjama državog tajnika zainteresirani ponuditelji su predožili smanjenje vrijednxsti ukupne investicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:25