APEL PREMIJERU

Otvoreno pismo Milanoviću: 'Zaustavite promjene u Upravi Petrokemije, podmeću vam krive informacije'

 Dragan Matic / CROPIX

KUTINA - Četiri od devet članova Nadzornog odbora Petrokemije Kutina: Željko Klaus, Jozo Bilobrk, Dragutin Vajnaht i Ivan Čar uputili su u petak 25. siječnja pismo predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću , ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku, te predstojniku Državog ureda za upravljanje imovinom Mladenu Pejnoviću.

U pismu četiri člana NO Petrokemije traže od premijera da još jednom razmotri i zaustavi odluku Vlade od 10. siječnja ove godine o smjeni tri člana Uprave Petrokemije: Tomislava Seletkovića, Antonije Perošević Galović i Nenada Martinovića, te imenovanju tri nova Žarka Rijetkovića, Kešmira Kvaternika i Karla Došena.

VRDOLJAK 'Za privatizaciju Petrokemije nisam čuo' PEJNOVIĆ 'Privatizacija Petrokemije u planu je za 2013. godinu'

- Mi dolje potpisani članovi NO Petrokemije smatramo da prilikom odlučivanja o ovom pitanju, na žalost, niste imali sve potrebne i relevantne informacije nužne za donošenje odluke koja bi išla u prilog boljem i uspješnijem poslovanju Petrokemije d.d. Kutina. Daljnje postupanje po navedenoj odluci trebalo bi uslijediti u četvrtak 31. siječnja na sjednici Nadzornog odbora, a da mi, koji bi u tome trebali suodlučivati nemamo nikakve informacije o tome zbog čega se mijenjaju tri člana Uprave Petrokemije. Dodatno nemamo niti bilo kakve informacije kakvi su planovi predloženih novih članova Uprave niti bilo kakve druge informacije o njima i njihovim znanjima, vještinama i sposobnostima. Ovime ni na koji način ne dovodimo ista u pitanje nego samo konstatiramo da bismo trebali donijeti odluku za donošenje koje ne raspolažemo gotovo nikakvim informacijama - stoji u pismu iz Petrokemije.

Četiri člana NO podsjećaju premijera da je prilikom ranijih promjena u Upravi Petrokemije bio raspisivan javni natječaj, te da su članovi Nadzornog odbora obavljali s kandidatima iscrpne razgovore i temeljem svih dobivenih informacija donosili su odluke.

- Molimo Vas, stoga, kao predsjednika Vlade RH, da iskoristite svoj autoritet i da svim članovima Nadzornog odbora omogućite dobivanje potpunih informacija nužnih za donošenje ovako važne odluke. Izražavamo i svoju bojazan da su Vas ostali članovi Nadzornog odbora, ili bar neki od njih, obanuli kako bi se na potpuno netransparentan način došlo do promjena u Upravi Petrokemije, koje tim pojedinim članovima Nadzornog odbora i s njima povezanim interesima mogu donijeti korist i to na štetu Petrokemije i njene budućnosti. Upozoravamo Vas da bi ovakvo nešto moglo ozbiljno naštetiti ugledu Vlade RH, ugledu koalicije koja ju sačinjava i Vašem osobnom uledu kao njenom predsjedniku - stoji na kraju pisma premijeru Milanoviću koje su potpisali članovi Nadzornog obora Petrokemije Klaus, Bilobrk, Vajnaht i Čar.

Osim spomenute četvorice, u Nadzornom odboru Petrokemije još su: Goran Kralj, predsjednik, Ivan Majstrović, zamjenik predsjednika, te članovi Sonja Ivoš, Ivan Nekvapil i Krešimir Huljev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:39