StoryEditor
BJELOVAR PRIJE SVIH

OTVORILI TRŽNICU BEZ DOPUŠTENJA NACIONALNOG STOŽERA 'Vjerujem da ćemo odobrenje dobiti do kraja dana, sve smo napravili kako treba. Imali smo razloga'

Bjelovarska trznica (ilustracija)
 CROPIX

Gradska tržnica u Bjelovaru u srijedu ujutro ponovno je otvorena, uz mnoge mjere opreza radi sprječavanja širenja koronavirusa, ali bez dopuštenja Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Voditeljica Gradskog stožera Civilne zaštite i zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika Valna Bastijančić-Erjevec potvrdila je u srijedu da gradska tržnica još nije dobila rješenje Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

"Dobili smo naputke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske kako moramo pripremiti gradsku tržnicu i mi smo to u 24 sata učinili. Tržnica je jutros po naloženim mjerama sigurnosti od zaštite koronavirusa otvorena, no dopuštenje Nacionalnog stožera nemamo. Vjerujem da ćemo odobrenje dobiti do kraja dana jer smatram da smo sve napravili kako piše u naputcima”, izjavila je Valna Bastijančić-Erjavec za lokalni portal Bjelovarac.hr.

Dodala je da je tržnica otvorena kako bi smanjile gužve u trgovačkim centrima i da ljudi na tržnici, uz velike mjere sigurnosti, kupuju domaće proizvode.

„Za manje dućane na tržnici mi kao Gradski stožer možemo sami dati dozvolu da rade. Za tržnicu ne možemo, no otvorili smo ju jer očekujemo odobrenje Nacionalnog stožera tijekom dana”, dodala je.

Gradska tržnica radi s jednim ulazom i izlazom i ograđena je montažnom ogradom, a između prodavača je razmak od pet metara. Na prostoru tržnice istodobno smije biti do 50 kupaca, a kako bi se među njima izbjegao fizički kontakt, uspostavljen je i kružni tok uz pripadajuće oznake.

Zaposlenici Komunalca, tvrtke koja upravlja tržnicom, sprječavaju duže zadržavanje kupaca te osiguravaju poštovanje propisanog razmaka, a ulaze i izlaze kontroliraju članovi Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a grada Bjelovara.

Otvoren je i mliječni dio tržnice, natkriveni klimatizirani objekt od 220 četvornih metara u kojemu smije biti najviše devet prodavača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 09:51