VELIKA ŠKRTICA

Ova državna tvrtka nema milosti, evo što ćete morati napraviti ako nemate za cestarinu...

HAC je točno razvio procedure za takve prilike, godišnje preko četiri tisuće vozača želi izaći s autoputa, a da nemaju novca za plaćanje cestarine

Rok za platiti cestarinu je 15 dana od izdavanja računa

 Jutarnji.hr

Na sreću, nikad mi se nije dogodilo, ali postoje raznovrsne situacije u kojima se čovjek, nakon izlaska s autoputa, zatekne u neobičnoj situaciji.

Recimo, da mu ne rade kartice, nema gotovine, ili je kod kuće ostavio novčanik pa nema čime podmiriti trošak cestarine.

Velika škrtica za vas je istražila što se događa u takvoj situaciji, odnosno koju proceduru prolaze vozači i putnici koji su koristili autoput, a kasnije shvatili kako nemaju čime platiti tu uslugu.

Ne zabrinjavajte se, HAC se osigurao, i za takve situacije točno propisao bezbolnu proceduru, koju trebaju proći zaboravni vozači. Prema podacima iz te državne tvrtke, to nije često u odnosu na ukupan broj vozača koji se koriste našim autocestama, no samo lani zabilježen je čak 4471 slučaj vozača koji su zaboravili novčanik, ili im nije radila kreditna kartica, zbog čega su se morali obratiti blagajniku te proći posebnu proceduru.

To je prosječno čak 12 zaboravnih vozača dnevno, što ukazuje da su takvi slučajevi rijetki, ali ih ipak i dalje ima.

U našem kratkom videu pogledajte kako izgleda procedura u takvim slučajevima te kada će u pomoć morati priskočiti čak i policija.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:02