DOBRA MOTIVACIJA

OVAJ HRVATSKI GRAD POSLUJE ONAKO KAKO BI TREBALI SVI POSLODAVCI 'Mi nismo uhljebi. Tko dobro radi, 1000 dodatnih kuna na plaći grabi'

 Street View/Hanza Media

Tko dobro radi, 1000 dodatnih kuna na plaći grabi. Slogan je to koji od ovog mjeseca vrijedi u bjelovarskoj gradskoj upravi, piše Dnevnik.hr.

Naime, Grad Bjelovar ponaša se kao poduzetnik: tko radi bolje, njemu veća plaća, tko lošije, njemu manja.

Trinaest zaposlenika gradske uprave za dobar rad već je dobilo stimulacije.

Željka Vizi iz odsjeka za naplatu i pravne poslove Grada Bjelovara dobro je osmislila sustav koji će olakšati vraćanje dugova blokiranim građanima, i svoju nagradu već ugrabila.

- Motiv je to i poticaj da i dalje se nastavi tako raditi. Nismo uhljebi, imamo definitivno ispunjeno radno vrijeme od 8 sati. Čak i više - kaže ona.

Prekovremeno je znao ostati i Zoran Preskočil iz gradskog odsjeka za građevinske dozvole. Zbog njega i njegovih kolega Bjelovar je u top 3 hrvatska grada po brzini izdavanja građevinskih dozvola.

- Nitko od nas ne radi taj posao zbog nagrade nego da budemo na usluzi građanima, da dobivaju u što kraćem roku što kvalitetniju uslugu. Lijepo je da se netko toga sjetio, to nam samo može biti poticaj da i dalje nastavimo tako raditi, ako ne i bolje i kvalitetnije, kazao je Preskočil.

- U Bjelovaru neće biti uravnilovke, nitko ne može raditi jednako. Želimo investitorima poslati snažnu poruku, da smo ovdje brzi, da službe funkcioniraju, da postoji određena pravna sigurnost. To je ono što govore da nedostaje ne samo gradovima nego i državi. Mi smo to u Bjelovaru odlučili promijeniti, rekao je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik (HSLS).

A primijetili su to i građani ovoga grada. Javni servis im je, kažu, sve dostupniji i sve brži, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:31